Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: archief

Edo van der Meer was de winnaar van de Beach Challenge Cross Triathlon, maar vooral twee traitleten achter hem stalen de show. Eerst was daar het 59-jarige fenomeen Rob Barel dat tweede werd en zelfs nog een kans had op de eindoverwinning. Net naast het podium eindigde de 35-jarige Voorburger Ferdinand Oldeman. Met een vierde plaats was hij meer dan tevreden.  

Oldeman: “Ik kijk elk jaar naar de Beach Challenge uit. Dit jaar zag ik alleen wel dat het startveld veel sterker was. Twee jaar terug 3e en vorig jaar 4e geworden, dat zou wel lastig worden. Afgelopen week eigenlijk geen zin om te trainen en toch wel vermoeid van die Xterra in België. Maar besloten om zoveel mogelijk te herstellen en hopen dat ik zaterdag snelle benen had. Voor de start had ik er nog niet veel vertrouwen in, maar het was mooi weer en de organisatie en alle vrijwilligers hadden het allemaal mooi staan op het strand. Het inzwemmen ging in elk geval lekker. De zwemstart was prima, alleen wel anders dan andere wedstrijden. Eerst rennen, dan dolfijnen, zwemmen, lopen, dolfijnen en dan toch echt zwemmen. eerste stuk tot de boei was best lastig. Terug was makkelijker. Geen idee hoe ik toen in de wedstrijd lag.”

Stuurfoutje
“Ik hoorde iets van 9e toen ik uit de zee kwam, voor mijn doen prima. Na een snelle wissel zag ik vlak voor me Machiel en iets verder ervoor herkende ik Michael. Daar moest ik naartoe dacht ik. Maar Machiel liep uit en sloot vrij vlot aan bij Michael. Ik heb daar een hele ronde achter gefietst, kwam dichterbij, stuurfoutje uit de pedalen, weer op 50 meter. Na de eerste ronde kwam ik erbij, wat een opluchting. Op een zandstrook schoof ik een plaats op en een bocht later reed ik op kop van ons drieën. Dit bleef zo tot de wissel, waarbij Michael ergens de aansluiting verloor. Van Machiel kwam ik maar niet af. Bij het ingaan van de 2e wissel zag ik Rob al aan het lopen beginnen. Toch die Rob weer.”

Maximale
“Inmiddels hoorde ik dat ik 4e lag en bij het lopen kon ik Glenn af en toe voor me zien. Zoals verwacht lag Edo op kop. Ik was wel verbaasd dat ik zo kort achter Glenn zat. Tijdens het lopen kon ik langzaam van Machiel weglopen en hoopte ik Glenn nog in te halen maar het verschil werd niet echt kleiner. We bleken uiteindelijk dezelfde looptijd te hebben gelopen. Tevreden met de wedstrijd en het resultaat het maximale eruit gehaald. Volgende week twee uitwedstrijden eerst naar het mooie Oud Gastel en een dag later naar Akersloot voor de cross triathlon. Iedereen die me onderweg hebben aangemoedigd, dat was super! Beach Challenge organisatie en alle vrijwilligers het was een super evenement!”