Home Voetbal ‘Expeditie Handhaving’ voor HBS bijna voltooid

‘Expeditie Handhaving’ voor HBS bijna voltooid

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Daan Rhijnsburger

Na een seizoen overleven is ‘expeditie handhaving’ voor HBS bijna voltooid. Door de winst op JVC Cuijk (0-2), zondagmiddag, is één punt tegen Westlandia komend weekend voldoende voor nog een jaar derde divisie.

Het zit er bijna op voor Marcel Koning en zijn manschappen. Door de verdiende 0-2 winst in Cuijk en het verlies van concurrenten Quick’20 (3-1 tegen Quick) en HSC’21 (2-0 tegen Jong De Graafschap) is een plek in de derde divisie voor volgend seizoen zo goed als zeker veiliggesteld.

De zwarthemden hebben aan een gelijkspel tegen Westlandia, zij spelen nergens meer om, voldoende om sportpark Craeyenhout op zijn grondvesten te laten schudden.

Zij zullen het in dat duel in ieder geval zonder Gino Mulder moeten doen. De aanvaller, binnen het veld ook ‘enfant terrible’, pakte voor de derde keer dit seizoen namelijk een rode kaart. Daarnaast miste Ruben Schaken ook nog eens een strafschop voor de bezoekers.

‘Het zal toch niet’ moet Marcel Koning hebben gedacht. Hij werd in de tweede helft door zijn ploeg gerustgesteld. Met tien man vochten de ‘Kraaien’ als leeuwen. En met succes. Ruben Schaken zette zijn grote teen tegen een voorzet van Boris van den Berg (0-1), gevolgd door een benutte strafschop van de afscheidnemende Mike de Geer (0-2).

Nog één finale. En dan kan op sportpark Craeyenhout het dak eraf.