Home Korfbal Eibernest start goed maar zakt daarna weer weg

Eibernest start goed maar zakt daarna weer weg

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Sebastiaan Nederhoed

Het wordt bijzonder lastig voor de korfballers van HKV/Ons Eibernest om degradatie uit de Hoofdklasse te voorkomen. De Hagenaars verloren zaterdag in Pijnacker met 24-16 van Avanti en staan nog steeds laatste in de poule met vijf punten achterstand op de veilige zesde plaats.

Net zoals vorige week in de belangrijke wedstrijd tegen Wageningen kende Eibernest zaterdag een goede eerste fase van de wedstrijd. De Hagenaars hielden gelijke tred met het favoriete Avanti en stonden bij de eerste drinkpauze zelfs 5-6 voor.

Daarna volgde er echter een fase waarin weinig tot niets lukte bij de Eibers. Door te voorspelbare aanvallen en slechte schoten van te ver wist het team van Jan Bongers en Dennis Raap in de eerste helft de korf niet meer te vinden en daarvan profiteerde de thuisploeg optimaal. Avanti nam halverwege een 12-6 voorsprong.

Ook bij de eerste minuten van de tweede helft was Avanti scherp en vergrootte de voorsprong zelfs naar 15-6. Daarmee was de wedstrijd zo goed als gespeeld, een voorsprong van 9 punten zou een ervaren ploeg als Avanti nooit meer weggeven. Misschien omdat de ploeg bevrijd was van druk ging Eibernest daarna beter spelen. Er werd weer mee gescoord en de Hagenaars kwamen zelfs terug tot een verschil van zes; 17-11. Verder gedicht werd dit gat echter niet en in de slotfase liep Avanti toch weer uit naar de uiteindelijke 24-16 eindstand.

Het is jammer dat Eibernest er zaterdag wederom niet in geslaagd is een goede openingsfase door te trekken. Het heeft de punten keihard nodig. Met het oog op de stand zal het heel lastig worden om degradatie af te wenden.

Doelpunten Eibernest
Bas Kortleven (6), Bryan van Deursen (4), Thom Voskamp en Rick van Rossen (beiden 2), Joan Scheepers en Matthijs Brouwer (beiden 1).