Home Korfbal Eibernest pakt strohalm tegen concurrent

Eibernest pakt strohalm tegen concurrent

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Frank van Leeuwen

Het jaar is voor de zaalkorfballers van HKV/Ons Eibernest uitstekend begonnen. De Hagenaars wonnen zaterdag met 22-21 van degradatieconcurrent BEP en haken daarmee aan bij de ‘veilige’ zesde plaats.

Eibernest beleeft een bijzonder moeizaam jaar. In deel één van het zaalseizoen werd slecht van KVS gewonnen, de overige vijf wedstrijden gingen verloren. Gevolg hiervan was dat de club de samenwerking met hoofdcoach Marco Swikker opzegde en dat het eerste team het jaar afmaakt met Dennis Raap en Jan Bongers als coaches.

Bovenliggend
In de eerste wedstrijd van 2018 lag de druk er gelijk volop bij de Eibers. Er moest immers van BEP gewonnen worden om het gat naar de veilige zesde plaats niet uit het oog te verliezen. Het duel tegen de ploeg uit Purmerend ging aanvankelijk gelijk op, waarbij Eibernest wel steeds aan de goede kant van de score stond. Langzamerhand greep het collectief van de thuisploeg de macht en nam een kleine voorsprong. In de fase voor rust en na rust waren de Eibers duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimden een onoverbrugbaar gat te slaan. Het bleef beperkt tot een voorsprong van maximaal vier punten, waardoor de gasten bleven geloven in een goede afloop. BEP kwam ook knap terug, maar kon niet voorkomen dat de Hagenaars met de verdiende winst gingen strijken; 22-21.

Achilles
De groengelen pakten de tweede zege van het zaalseizoen en is BEP op de ranglijst genaderd tot op twee punten. Volgende week staat in de hal aan de Steenwijklaan de derby tegen koploper HKV Achilles op het programma. Aan de Eibernest dan de taak om de stijgende lijn die het zaterdag liet zien, door te trekken. Verdedigend heeft het team stappen gezet, maar aanvallend valt er nog veel te winnen. Dan is een ‘stunt’ tegen de Haagse koploper van de Overgangsklasse C zeker mogelijk.