Home Korfbal Eibernest na offday nog altijd niet veilig

Eibernest na offday nog altijd niet veilig

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van der Leer

De korfballers van HKV/Ons Eibernest zijn zaterdag door een collectieve offday en een sterker De Meervogels tegen een duidelijke 29-19 nederlaag opgelopen. Daardoor kan de hoop op de titel in de Overgangsklasse C de kast in en moeten de Eibers zelfs uitkijken om niet te degraderen.

Zonder Corine van Veen en Kallista de Graaf kwam Eibernest er in Zoetermeer niet aan te pas. De Hagenaars namen nog wel een 0-1 voorsprong, maar dat zou de enige keer zijn dat dat de groengelen aan de leiding stonden. Daarna nam de koploper het heft stevig in handen. De Eibers sloten verdedigend onvoldoende aan en kwamen aanvallend niet in hun spel. Na de 13-7 ruststand slaagde de ploeg van coaches Dennis Raap en Jan Bongers er ook in het tweede bedrijf niet in hun eigen spel op te krikken en daarmee de wedstrijd te keren. Dit resulteerde uiteindelijk in een kansloze 29-19 nederlaag.

BEP
Dit betekent dat Eibernest definitief is afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. Doordat BEP van DOS won, zijn de Hagenaars zelfs nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De voorsprong op de ploeg uit Purmerend is drie punten. Volgende week spelen de Eibers thuis tegen KVA, een zeer belangrijk duel. Als daar niet minimaal een punt wordt gepakt, zou de slotwedstrijd in de competitie nog weleens kunnen gaan beslissen over degradatie. Dan staan de hofstedelingen in  Purmerend tegen de directe concurrent BEP.

Doelpunten Eibernest
Elma Schreuder (4), Liza, Ramchandani, Danny Schulting en Bryan van Deursen (allen 3), Matthijs Brouwer (2), Joan Scheepers, Bas Kortleven, Rick van Rossen en Thom Voskamp (allen 1).