Home Korfbal Eibernest niet opgewassen tegen middenmoter

Eibernest niet opgewassen tegen middenmoter

Persbericht, Archieffoto: Olaf Otten

De korfballers van HKV/Eibernest verloren zaterdag de voorlaatste Hoofdklasse wedstrijd met 28-16 van Groen Geel. Veel belang had dit duel niet aangezien de Hagenaars al gedegradeerd zijn. Volgend weekeinde sluiten de Eibers het magere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen SCO.

Het was sportief niet het seizoen waar Eibernest op had gehoopt. Handhaving en dus geen promotie in zaal en degradatie op het veld. Daardoor moeten de groengelen het na de zomer in beide competities doen in de Overgangsklasse.

Groen Geel
Eibernest kwam zaterdag in Wormer al snel met 2-0 achter tegen middenmoter Groen Geel. In de eerste fase van de wedstrijd wist het nog goed aanhaken, sterker nog, de Hagenaars namen na de 2-2 driemaal een kleine voorsprong. Telkens slaagde Groen Geel er in de stand gelijk te trekken; 6-6. Het eerste kwartier was boeiend, mede door de gelijke opgaande strijd. Toen brak echter een fase aan waarin de thuisploeg uitliep naar 10-6. Door een mooie doorloopbal van Thom Voskamp en een afstandsschot kwamen de Eibers terug tot 10-8, maar dichterbij kwam de ploeg niet. Bij rust was het 12-8.

De tweede helft begon met twee snelle doelpunten van Groen Geel waardoor het gat wel behoorlijk groot was. Te groot, zou blijken, want het momentum lag volledig bij de Noord-Hollanders. De ploeg uit Wormer liep uit naar 21-10 haverwege het tweede bedrijf. Eibernest wist in de slotfase nog een paar mooie aanvallen en doelpunten te maken, waaronder van de ingevallen Luca Dekker. Verder dan 28-16 kwam Eibernest echter niet.

Doelpunten Eibernest
Bryan van Deursen (4),Rick van Rossen en Bas Kortleven (beiden 3), Luca Dekker en Thom Voskamp (beiden 2), Liza Ramchandani en Samantha Krop (beiden 1).