Home Korfbal Eibernest naar halve finale ZH Korfbal Cup

Eibernest naar halve finale ZH Korfbal Cup

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van Leeuwen

De korfballers van HKV/Ons Eibernest lijken de vorm nu te pakken te hebben. De Hagenaars wonnen na de competitiewedstrijd van afgelopen weekeinde,  dinsdagavond de tweede wedstrijd op rij. In Ridderkerk werd de kwartfinale van de Zuid-Holland Korfbal Cup tegen KCR zeer overtuigend met 20-33 gewonnen.

2017 was geen best jaar voor de Eibers. In de laatste maand van het jaar zakte de voormalig Haagse korfbalgrootmacht zelfs naar de laatste plaats in de Overgangsklasse en besloot de samenwerking met hoofdcoach Marco Swikker te beëindigen. Het lijkt erop dat het schokeffect dat dit teweeg bracht, heeft geholpen. Sinds de komst van Dennis Raap en Jan Bongers die de coaching voor hun rekening nemen, is er veel gebeurd. Zo zijn er diverse andere mensen van binnen de club doorgeschoven om het eerste team te helpen en heeft ook Kallista de Graaf zich weer aangesloten bij de selectie.

ZH Korfbal Cup
Het resultaat hiervan was de afgelopen vier dagen te zien. Zaterdag een belangrijke zege op BEP en dinsdag een uitstekende overwinning op KCR dat ook in de Overgangsklasse uitkomt. Na de hele wedstrijd al dik voor gestaan te hebben, rust was al 9-18, werd de Ridderkerkse thuisploeg KCR op een 20-33 nederlaag getrakteerd. Hierdoor plaatsen de Hagenaars zich bij de laatste vier van de Zuid-Holland Korfbal Cup. Wie de tegenstander wordt in de halve finale is nog niet bekend.

Doelpunten Eibernest
Rick van Rossen, Danny Schulting en Bryan van Deursen (allen 6), Elma Schreuder (5), Corine van Veen, Liza Ramchandani, Thom Voskamp, Bas Kortleven en Luca Dekker (allen 2).