Home Korfbal Eibernest in problemen, KVS en Die Haghe grijpen kans

Eibernest in problemen, KVS en Die Haghe grijpen kans

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Voor de drie hoogst spelende Haagse korfbalteams lijkt handhaving op het veld het hoogst haalbare, maar is nog absoluut geen zekerheid. De problemen voor Eibernest in de Hoofdklasse zijn na dit weekeinde zelfs nog groter geworden. KVS en Die Haghe deden in de Overgangsklasse (redelijk) goede zaken maar zijn ook nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen.

De korfballers van HKV/Ons Eibernest weten na de eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen direct dat handhaving in de Hoofdklasse bijzonder lastig gaat worden. De Hagenaars waren zondag op eigen veld kansloos tegen Wageningen en verloren met 15-26. Hierdoor blijven de groengelen de hekkensluiter in de poule en is het gat naar de veilige zesde plaats opgelopen naar vijf punten.

Die Haghe
In poule D van de Overgangsklasse speelde Die Haghe met 15-15 gelijk bij Pernix. De Kanaries staan daardoor samen met BEP en DOS Kampen op de gedeeld 4e, 5e en 6e plaats vier punten boven de gevarenzone waar KVA en KVR inzitten. Aan de andere kant is de achterstand op de twee koploper SDO en GKV/Enomics ook vier punten.

KVS
Het Scheveningse KVS/Maritiem won de uitwedstrijd in poule B in Leiden tegen hekkensluiter Sporting Trigon met 12-15. Doordat concurrenten Swift en Valto beide verloren, staan ‘de Vissen’ nu boven de degradatiestreep. De voorsprong is op de nummer zeven Valto is echter slechts één punt en er zijn nog vijf wedstrijden te spelen.