Home Cricket Eerste zege HBS, Quick verliest, HCC nog puntloos

Eerste zege HBS, Quick verliest, HCC nog puntloos

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

Na de tweede speeldag van de cricket Topklasse staat van de drie Haagse teams HCC nog met lege handen. De Koninklijken verloren donderdag met ruime cijfers van VOC. HBS boekte de eerste zege bij Sparta door vooral sterk bowlen. Quick Haag won afgelopen weekeinde de openingswedstrijd maar ging op Hemelvaartsdag hard onderuit tegen Dosti.

Het goede nieuws van de tweede speelronde kwam dus van HBS. De Kraaien maakten gehakt van promovendus Sparta. In Capelle aan den IJssel begon HBS aan bat en de start was matig. Wesley Barresi (1) en Tobias Visee (8) gingen snel uit maar Navjit Singh (24) en Jaron Morgan (36) kregen de ploeg weer op de rails. Uiteindelijk sloten de Hagenaars de inning af met 160 runs. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. De Haagse bowlers kenden echter een sterke dag en hielden vier batsmen op ‘0’. Uiteindelijk waren er maar drie man van Sparta die meer dan tien runs wisten te maken, waardoor HBS een makkelijke zege behaalde. Berend Westdijk was met vier wickets en 23 runs de grote man bij de Kraaien die in de 21e over met 61 runs tegen het laatste wicket pakte.

Haantjes
Quick leed op eigen veld een snoeiharde nederlaag tegen Dosti. De Haantjes begonnen in het veld en hadden moeite met de geduldige gasten. De Amsterdammers wisten na vijftig over tot 209 runs te komen, waarbij Geert Mol vier wickets voor zijn rekening nam. Na de break was het de beurt aan Quick om te batten, maar dat werd een sof. Alleen openingsbatsmen Jay Bista (18) en Lesley Stokkers (11) kwamen in de dubbele cijfers, daarna vielen de wickets als rijpe appelen. Het laatste ‘uitje’ viel in de 30e over met slechts 71 runs op het bord.

Koninklijken
HCC ging vorig weekeinde teleurstellend onderuit bij Sparta en moest donderdag ook de meerdere erkennen in VOC. Het begin van de Hagenaars was nog wel hoopvol want na 18 overs hield Quick de Rotterdammers op 59 runs voor drie wickets. Daarna ging het hard bij VOC dat de inning besloot met 206runs. Dat zou een flinke kluif worden voor de Koninklijken. Een te grote kluif zou blijken. In de tweede over ging Bryce Street al uit kort daarna gevolgd door Boris Gorlee. Ondanks een herstel van de Haagse batsmen kwam Quick bij lange niet aan het target van 207. Ryan Ninan was met 45 not out de beste man bij de Hagenaars maar hij kon niet verhelpen dat zijn ploeg op 127 runs bleef steken.