Home Korfbal Eerste veldzege Eibernest, KVS stunt tegen koploper

Eerste veldzege Eibernest, KVS stunt tegen koploper

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

De eerste overwinning in de Hoofdklasse van het veldkorfbal is een feit voor HKV/Ons Eibernest. De Hagenaars wonnen zaterdag met 19-15 van Oost-Arnhem. KVS boekte een zeer fraaie en belangrijke 22-17 zege op koploper Fiks. 

Eibernest moest zaterdag proberen de negatieve spiraal van de laatste tijd om te buigen. Na een goede fase in de zaal stagneerde het spel bij de Hagenaars met enkele nederlagen tot gevolg. De Eibers slaagde in die opzet, deden de rode lantaarn over aan Nic./Alfa College en hebben met de winst nog een klein kansje om degradatie uit de Hoofdklasse te vermijden.

De doelpunten waren in de beginfase van het duel aan de Steenwijklaan duur. Met name Oost-Arnhem speelde lange aanvallen, maar Eibernest stond daarbij verdedigend goed. Na tien minuten stond het nog maar 2-1. Daarna volgde een mindere fase van de thuisploeg, waardoor de gasten een eerste gaatje konden slaan; 3-7.  Via een prachtige inhaalrace met onder meer vier doelpunten van Bas Kortleven bereikte de Eibers de rust toch nog met een voorsprong; 10-8.

De tweede helft werd lang gekenmerkt door doelpunten over en weer. Het gaatje van twee werd vervolgens weer door Oost-Arnhem gedicht, maar de 14-14 sloegen de Hagenaars weer toe. Rick van Rossen, Marisha Ephraim en Kortleven brachten Eibernest met drie treffers op rij op een definitieve voorsprong die tot het eindsignaal werd vastgehouden; 19-15.

Doelpunten Eibernest
Bas Kortleven (8), Rick van Rossen (6), Marisha Ephraim en Thom Voskamp (beiden 2) en Liza Ramchandani (1).

KVS
“Een mooie overwinning van het collectief.” Zo noemde KVS coach Aad van Rijthoven de 22-17 zege van zijn ploeg op koploper Fiks. De twee punten zijn ook van zeer groot belang voor de Scheveningers in de strijd tegen degradatie. In de spannende Overgangsklasse poule B zijn de verschillen enorm klein. Zo zitten er tussen de nummer 1 en de nummer 7 slechts vijf punten verschil.

Van Rijthoven was blij met de punten, maar ook met de wedstrijdmentaliteit van zijn team. “De afgelopen weken hebben we veel gehamerd op teamspirit en positiviteit naar elkaar toe. Mooi om te zien dat het er dan uitkomt. We kwamen eerst 0-2 achter, maar vanaf 4-4 waren wij de betere ploeg. In de rust, bij 11-9 voor ons, heb ik aangegeven dat trots was op wat ze in de eerste helft hadden laten zien maar dat we door moesten gaan. Dat deden ze ook en door hard werken hebben we ook verdiend gewonnen.”

Pieter Redelijkheid (8) en Antoine Boogaard (5) waren de topscorers bij ‘de Vissen’, maar de coach roemde ook andere spelers. “Daan Ruha was een goed voorbeeld van teambelang, maar ook de invallers Robin Fuchs en Christine van Eijsden vielen goed in, waarbij mooi was dat Christine gelijk scoorde. Daarnaast maakte Majid uit de A1, nog maar 17 en een echt talent, ook nog zijn debuut.”

Doelpunten KVS/Maritiem
Pieter Redelijkheid (8), Antoine Boogaard (5), Laura Dijkhuizen en Daan Ruha (beiden 3), Anne van Arkel, Christine van Eijsden en Jarmo Jongman (allen 1).