Home Biljarten Eerste puntverlies SIS door serie van 25

Eerste puntverlies SIS door serie van 25

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Marcel van der Looij

SIS Schoonmaak leed zondag door het 4-4 gelijkspel bij Team Eekhoorn het eerste puntverlies van het seizoen. Daardoor staan de Hagenaars op een punt achterstand van HCR Prinsen dat nu alleen de Buffalo League aanvoert. Meest opmerkelijk zondagmiddag was niet het feit dat Glenn Hofman de clash der kopmannen verloor, maar het feit dat Frans van Kuyk dat bewerkstelligde met een serie van 25.

In een vol en sfeervol café De Eekhoorn kreeg het publiek een geweldig spannende middag vol goed driebanden te zien. De ontknoping was er één om van te smullen. Helaas voor de Hagenaars wist SIS Schoonmaak voor het eerste dit seizoen niet te winnen.

Serie van 7
Jeffrey Jorissen begon namens bijzonder sterk tegen Jerry Hermans. Met series van 9, 8 en 3 nam de Hagenaar een 4-20 na vijf beurten. In deel twee van de partij kon Jorissen dit extreem hoge gemiddelde niet vasthouden, maar met een 22-40 winst na 22 beurten kon de vierde man terugkijken op een goede zege. Op de andere tafel streed Raimond Burgman tegen Kenny Miatton ook om twee punten en dat werd een spannend duel dat in de slotfase werd beslist. De gehele wedstrijd ontliepen beide spelers elkaar weinig tot de 31e beurt waarin de thuisspeler met een serie van 7 toesloeg. Dat bleek beslissend want met 40-36 won Miatton nipt en bracht de stand daarmee gelijk; 2-2.

25!!!
Na de break was het de beurt aan Glenn Hofman om Frans van Kuyk versus Glenn Hofman en Kurt Ceulemans tegen Jean van Erp. De Haagse kopman Hofman was tegen de eerste speler van Team Eekhoorn goed bezig en stond na elf beurten met 15-18 voor. Maar in de twaalfde beurt flikte Van Kuyk het ongelooflijke. De biljarter uit Oudenbosch maakte 25 caramboles op rij en kwam daarmee op 40. Pech voor hem was dat hij niet verder mocht om de serie nog te vergroten. Hofman had nog de nastoot en kwam daarin tot een 4, wat niet genoeg was voor een remise; 40-22.

Verdiend gelijkspel
Jean van Erp moest zijn partij tegen Ceulemans dus winnen om zijn team nog een punt te bezorgen. Daarin slaagde de driebander uit Heeswijk-Dinther al was het bijzonder close. Het eerste deel van de partij was voor de Haagse Brabander, maar in het middendeel kwam de Belg weer helemaal terug. Na 31 beurten was het 34-33 voor de thuisspeler, maar daarna sloeg Van Erp toe met een 7. In de nastoot maakte Ceulemans er nog 2 maar dat was niet genoeg voor de Belg. Van Erp won met 36-40 en bezorgde daar SIS Schoonmaak een verdiend gelijkspel.