Home Hockey Vrouwen Eerste punten HGC, hdm wint beide toppers

Eerste punten HGC, hdm wint beide toppers

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Daan Rhijnsburger

Door zaterdag van zowel Laren als Amsterdam te winnen, zijn de zaalhockeydames van hdm weer in de race om de kruisfinales. HGC won in de Hoofdklasse voor de eerste maal, mede degradatie concurrent Union werd met 3-1 verslagen, waarna Amsterdam nog een maatje te groot was voor de Gazellen.

Het was een goede dag in Utrecht voor de twee Haagse teams in de vrouwen Hoofdklasse. Hdm met internationals Pien van Nes en Mila Muyselaar trof in Sporthal Olympos eerst koploper Laren. Na vijf minuten keken de Haagse hockeyers echter tegen een 0-2 achterstand aan, maar dit werd tenietgedaan door twee doelpunten in 1 minuut van beide Haagse internationals. Kort na rust zette Nina van der Marel hdm op voorsprong en die 3-2 stond lang op het bord. In de voorlaatste minuut besliste Van Nes met haar tweede treffer de wedstrijd; 4-2.

Geen vuiltje
Ook de tweede topper van de dag leverde een overwinning op voor de Haagse ploeg. Nadat Amsterdam op voorsprong kwam sloeg hdm voor rust nog hard toe. Muyselaar, Van der Marel en Fay van der Elst bepaalden de ruststand op 3-1. In het tweede bedrijf was er geen vuiltje aan de lucht voor de hofstedelingen. Muyselaar (2), Van Nes, Van der Elst en Mascha Sterk tilden de stand naar 8-1 waarna Amsterdam voor het slotakkoord zorgde; 8-2.

HGC
In diezelfde poule A won HGC zaterdag voor het eerst dit zaalseizoen. Union dat ook nog zonder punten was, werd met 3-1 verslagen. Uitblinkster was Colette Jansen die de Gazellen al vroeg op voorsprong schoot. In de eerste helft werd niet meer gescoord en na rust kwam Union plotseling op gelijke hoogte. Halverwege het tweede bedrijf zorgde Karlijn Scheepens voor 3-1, waarna Jansen uit een strafcorner met haar tweede treffer van de wedstrijd het duel besliste; 3-1. Een paar uur later waren de vrouwen van Amsterdam duidelijk een maatje te groot voor HGC. Nadat de hoofdstedelingen een 3-0 voorsprong hadden genomen pushte Emily Knoppers uit een strafcorner  de 3-1 binnen. Beide teams scoorden in de eerste helft nog één, waarbij de HGC treffer op naam van Femke Bijen kwam. Uiteindelijk moesten de Wassenaars/Haagse ploeg van Robbert-Jan de Vos met 8-2 hun meerdere erkennen.