Home Voetbal Eerste overwinning Scheveningen een feit

Eerste overwinning Scheveningen een feit

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: John van der Sande

Enkele dagen na de bekerwedstrijd tegen eredivisionist Ajax won Scheveningen haar eerste duel in de competitie. De derde divisionist versloeg in Sneek het plaatselijke ONS: 1-3. “Het was niet goed maar de punten zijn binnen.”

De drukte rondom het bekerduel tegen Ajax, afgelopen woensdag, heeft bij Scheveningen weer plaatsgemaakt voor rust. Met een zo goed als fitte selectie trad de ploeg van trainer John Blok zaterdagmiddag aan tegen ONS Sneek. Een lange dag met een positief einde voor de Schollenkoppen.

Niet verkeerd
“1-3 winnen hier is niet verkeerd”, vatte Blok het duel kort samen. Net thuis van een dagje Friesland oogde hij meer dan tevreden. “Dat ben ik ook. Dit duel was belangrijk. Winnen was vandaag cruciaal. Wij speelden geen goede wedstrijd maar de punten zijn binnen. En daar gaat het om.”

Kunstgras
Vooral het kunstgrasveld van de Snekenaars baarde de coach van Scheveningen vooraf zorgen. “Dit mag je geen veld noemen. Zelfs de profs van FC Twente, die hier afgelopen week voor de beker speelden, klaagden steen en been over deze ‘grasmat’. Wist je dat de eerste duels van de competitie op een bijveld zijn gespeeld? Met een aantal ‘aanpassingen’ heeft men het kunstgrasveld uiteindelijk toch goedgekeurd. Al vraag ik me af wat zij dan hebben aangepast.”

Vooruitgang
Desondanks pakte de derde divisionist drie zeer belangrijke punten. Na een 1-0 achterstand werd er nog vrij eenvoudig met 1-3 gewonnen. Samir El Moussaoui, Robert Steemers en Tim Peters scoorden voor de bezoekers uit het vissersdorp. “Dit hadden wij echt nodig”, vertelt Blok. “In de eerste duels van de competitie waren wij vaak gelijkwaardig aan onze tegenstanders maar niet effectief genoeg. Daar hebben wij nu zeker vooruitgang in geboekt. Sprake van paniek was er overigens zeker niet.”

Magreb
Scheveningen bivakkeert, met het inhaalduel tegen ASWH nog voor de boeg, op een veertiende plaats. Vier punten uit vier duels. Aanstaand weekend komt het op de vijftiende plaats staande Magreb’90 op bezoek. Het duel op sportpark Houtrust begint om 14.30 uur.