Home Honkbal Eerste nederlaag honkballers Storks

Eerste nederlaag honkballers Storks

Het was geen goed weekeinde voor de Haagse teams in de honkbal Overgangsklasse. Koploper Storks leed zaterdag uit bij Euro Stars de eerste nederlaag van de competitie. Zondag herstelde de regerend kampioen zich door de thuiswedstrijd wel te winnen. In dezelfde poule verloor SV wassenaar deze dagen beide ontmoetingen tegen concurrent DSS 2 waardoor het is gezakt naar de voorlaatste plaats.

Storks had het streven om dit jaar ongeslagen kampioen te worden. Dat zit er na de nederlaag van zaterdag in Capelle aan den IJssel niet meer in. Tegen Euro Stars leden de Hagenaars onder druilerige omstandigheden met 10-5 de eerste nederlaag. Zondag namen de mannen van hoofdcoach Aldric Dunlop revanche door in Kijkduin de return met 4-2 te winnen. Pitcher Jurrian Koks gooide de gehele wedstrijd voor de thuisploeg, andere uitblinker aan Haagse zijde was Joost van den Bergh (foto onder) die met zijn solo homerun de beslissende 4-2 aantekende. Storks is nog altijd koploper met een voorsprong van tien punten op nummer twee Onze Gezellen.

Storks-EuroStars 25 6 17 067j
Foto: Fred Reuling

Wassenaar
SV Wassenaar trad dit weekeinde tweemaal aan tegen het tweede team van DSS en had bij een dubbele zege goede zaken in het klassement kunnen doen. Het pakte echter heel anders uit. Zaterdag verloren de Groenen in Haarlem kansloos met 12-2. De return van zondag op Sportpark Kerkehout leverde heel wat meer spanning op, maar ging evenwel verloren. Door het 6-9 verlies zakten de Wassenaarse honkballers naar de voorlaatste plaats.