Home Atletiek Eerste editie Zandmotorrun voor de liefhebber (met fotoserie)

Eerste editie Zandmotorrun voor de liefhebber (met fotoserie)

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Marcel van der Looij

De eerste editie van de Zandmotorrun van Kijkduin naar de Zandmotor was een groot succes. Bij de afstanden over  vijf en tien kilometer waren geen snelle lopers en tijden te bewonderen, maar iedereen genoot van het lopen in een inspirerende omgeving.

Het echt mooie weer bleef uit bij de eerste Zandmotorrun, maar de loop  naar de zandmotor nabij Monster leverde wel enkele mooie beelden op. Het inschrijfgeld werd voor een deel gebruikt voor de Roparun. De organisatie haalde uiteindelijk € 4.302,50 op.

Glans
Het maximale aantal van 600 lopers stond aan de start van de strandrace. Het ging niet om de tijden maar om de beleving van de race. Organisator Patricia Heerekop:”We gaan nog evalueren, maar als het aan ons ligt, gaan we volgend jaar een tweede editie lopen.” Namens de stichting Haagse strandhuisjes reageerde Heerekop, nu belast met de PR van deze uitdagende loop, op een bericht van de Provincie Zuid-Holland om iets leuks te bedenken om de Zandmotor meer glans te geven. “Dat hebben we gedaan in meerdere opzichten. Omdat de provincie ook hoorde dat van Roparunteams 208 en 209 en loop wilden organiseren viel alles samen met de eerste Zandmotorrun als resultaat.”

Kijk vooral naar de fotoserie hieronder met bijna alle deelnemers in beeld.