Home Algemeen Eerste editie Haagse Sportprijs voor gehandicapten

Eerste editie Haagse Sportprijs voor gehandicapten

Op woensdag 16 maart 2016 wordt voor het eerst de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten uitgereikt. Het initiatief komt van de bekende Haagse fotograaf en journalist Hans Willink, die hiertoe de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten in het leven heeft geroepen. De prijs gaat naar een gehandicapte sporter die in 2015 een opvallende sportprestatie heeft geleverd.

De winnaar vertegenwoordigt alle Haagse sporters met een handicap en zal een ambassadeursrol gaan vervullen. Naast een plaquette krijgt hij/zij tevens een bescheiden geldbedrag. De eerste Haagse Sportprijs voor Gehandicapten zal op 16 maart worden uitgereikt door sportwethouder Rabin Baldewsingh. De uitreiking vindt plaats bij Caesar Fitness + Spa Resort aan de Mauritskade 10 in Den Haag en is uitsluitend toegankelijk voor genodigden en aangemelde pers.

Rolmodellen
Hans Willink, bestuursvoorzitter van de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten: “Jaarlijks worden gehandicaptensporters tijdens het landelijke NOC*NSF Sportgala al in het zonnetje gezet. Ik heb dit initiatief genomen, omdat ik vind dat wij in Den Haag ook bijzondere prestaties van gehandicapte sporters moeten uitlichten. Deze sporters zijn echte rolmodellen en laten zien dat het leven niet ophoudt als je gehandicapt bent of wordt. De eerste winnaar/winnares van de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten krijgt dan ook echt een ambassadeursrol om te laten zien wat er allemaal nog wél kan.”