Home Schaatsen Shorttrack Dylan Hoogerwerf pakt goud en zilver op EK shorttrack

Dylan Hoogerwerf pakt goud en zilver op EK shorttrack

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: PR

Dylan Hoogerwerf heeft op de EK Shorttrack in Turijn een gouden en zilveren medaille behaald. De Hagenaar behaalde goud met de estafetteploeg en op de 500 meter een zilveren medaille.

Voor de A-finale 500 meter wist Dylan Hoogerwerf zich te plaatsen. De Hagenaar snelde naar het zilver achter landgenoot Sjinkie Knegt. Voor hem was dat een grote verrassing: “Dat ik de finale haalde was al top”, vertelde de verrassing van het EK.

Opdracht
Dylan Hoogerwerf, die de opdracht kreeg om alle gaten te dichten voor favoriet Knegt, ging in zijn superfinale over 5000 meter onderuit en nam daarbij ook teamgenoot Sjinkie Knegt mee. Knegt ging er in de finale én het klassement alsnog met het brons vandoor. “Dylan Hoogerwerf had de opdracht gekregen om alles dicht te rijden. Toen hij naar voren schoof, raakten we elkaar. Dat was domme pech en kan gebeuren”, vertelde Knegt na afloop van de race.

Sjinkie Knegt hielp de relaymannen, met Dylan Hoogerwerf in het team, naar het goud, hij haalde in de allerlaatste bocht Semen Elistratov in en verwees de Russische ploeg naar plaats twee.