Home Algemeen Duinisveld wint Sportprijs voor Gehandicapten

Duinisveld wint Sportprijs voor Gehandicapten

Bron en Foto: Den Haag FM/Richard Mulder

De eerste Haagse Sportprijs voor Gehandicapten is gewonnen door triatleet Wouter Duinisveld. De prijs, een initiatief van sportfotograaf Hans Willink, werd woensdag uitgereikt door wethouder Rabin Baldewsingh van Sport. Naast de triatleet waren ook parasnowboarder Renske van Beek en darter Arie van der Rassel genomineerd.

De nieuwe sportprijs is een initiatief van bestuursvoorzitter van de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten Hans Willink. “Jaarlijks worden gehandicaptensporters tijdens het landelijke NOC*NSF Sportgala in het zonnetje gezet,” vertelde Willink al eerder op Haagsetopsport.nl. “Ik vond dat wij in Den Haag ook bijzondere prestaties van gehandicapte sporters moesten uitlichten. Deze sporters zijn echte rolmodellen en laten zien dat het leven niet ophoudt als je gehandicapt bent of wordt.”

Genomineerden
De eerste winnaar van deze nieuwe sportprijs is dus Wouter Duinisveld. Om die reden heet de prijs vanaf volgend jaar de Duinisveld Award. De stichting had naast Duinisveld ook parasnowboarder Renske van Beek en Arie van der Rassel, de Nederlands kampioen darts voor minder validen, genomineerd.

Hart
In 2006 verwoestte een virus het hart van Wouter Duinisveld. Het enige wat hem toen nog kon redden, was een donorhart en die kreeg hij enkele maanden later. Sindsdien heeft hij zijn oude passie weer opgepakt: sporten. Na een lange revalidatie en keihard trainen, deed hij in 2014 mee aan de Ironman in Frankfurt en in augustus 2015 herhaalde hij dit kunstje in Maastricht. Ook liep Duinisveld twee weken geleden de CPC.
Bron: http://denhaagfm.nl/category/sport/