Redacteur: Willem Kipp, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

In een goed gevulde en sfeervolle sporthal Zuidhaghe heeft het vorige week al kampioen van de Overgangsklasse C geworden Die Haghe zaterdagavond ook Wit Blauw aan de zegekar gebonden. De Hagenaars waren met 26-22 te sterk voor de ploeg uit Kampen. Doordat ook de A1 kampioen werd, kon er dubbel feest gevierd worden.

Het was onzeker of de wedstrijd doorgang kon vinden omdat tegenstander Wit Blauw door de sneeuw problemen voorzag in de reis van Kampen naar Den Haag. Na beraad werd besloten de wedstrijd door te laten gaan. Gelukkig voor de geelzwarten, maar helaas voor de gasten moest de ploeg uit Kampen met een 26-22 nederlaag en ook nog eens in een sneeuwbui weer huiswaarts keren.

20170211DieHagehWitBlauw-jvbnh-01

Gepimpt
Die Haghe had zaterdag flink uitgepakt om de kampioen een mooi onthaal te geven. De sporthal was flink gepimpt met licht en andere versierselen. Dit alles inspireerde het team van vertrekkend coach Aad van Rijthoven en na tien minuten was het al 7-2. Het publiek vermaakte zich prima en zag Die Haghe gedurende de eerste helft steeds verder weglopen met stond op de banken wanneer er een mooie actie of doelpunt viel te bewonderen. Omdat het vizier niet altijd op scherp stond bleef de achterstand voor de gasten bij rust beperkt tot ‘slechts’16-9.

Eenvoudig
Het tweede bedrijf begon aan beide kanten sterk en met aantal snelle scores in alle twee de korven. Halverwege de tweede helft mochten Rowena Lazarom en Bastiaan van Eeuwen ook delen in deze feestwedstrijd, zij kwamen in de plaats voor topscorer Nienke Hoogeveen en reboundkoning Arie Vingerling. De wedstrijd was natuurlijk gespeeld en logischerwijs liet Die Haghe de touwtjes wat vieren waardoor Wit Blauw iets dichterbij kon komen. Uiteindelijk werd het een eenvoudige 26-22 overwinning en werden de bloemen aan de kampioen uitgereikt.

20170211DieHagehWitBlauw-jvbnh-10

Dubbel feest
Na de speech van voorzitter René Benning trok men naar de clubkantine om daar het verdiende feest te gaan vieren. Voor Die Haghe werd het een dubbel kampioensfeest want ook Die Haghe A1 mag zich vanaf zaterdag kampioen noemen en promoveert naar de op één na hoogste klasse bij de junioren.

Doelpuntenmakers Die Haghe
Jaimy Roos, Jeroen Preuninger en Victor Palm (ieder 6), Marit Foppen (3), Arie Vingerling (2), Nienke Hoogeveen, Annemiek Kraaijenbrink en Bastiaan van Eeuwen (ieder 1).