Home Korfbal Dubbel gevoel KVS na knap gelijkspel bij koploper

Dubbel gevoel KVS na knap gelijkspel bij koploper

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van Leeuwen

Na een bijzonder spannend en gelijk opgaand duel hebben de korfballers van KVS/Maritiem knap 20-20 gelijkgespeeld bij koploper SKF. Toch baalden de Scheveningers, want in de slotfase gaf de ploeg een 18-20 voorsprong uit handen.

“Achteraf kan je zeggen dat wij een punt hebben verloren”, zegt KVS coach Aad van Rijthoven de ochtend na het 20-20 gelijkspel van zaterdag in Veenendaal. In de laatste vier minuten verdampte een twee puntenvoorsprong van de Scheveningers met een gelijkspel tot gevolg. Kijkend naar de hele wedstrijd was de remise een terechte uitslag. “Het was inderdaad iedere keer stuivertje wisselen”, vond ook Van Rijthoven. “Dan stond SKF voor en dan weer KVS. Het verschil is ook nooit meer geweest dan twee punten.”

Boeiend
SKF en KVS schotelden het publiek een boeiend schouwspel voor waarbij de thuisploeg goed opende (2-0) en KVS weer knap pareerde (3-5 ) Toch ging de thuisploeg met een kleine 9-7 voorsprong de rust in. In de tweede helft nam Jarmo Jongman ‘de Vissen’ aan de hand en mede door zijn vijf treffers na rust leek KVS bij 18-20 op winst af te stevenen. Daar stak de koploper toch nog een stokje voor en dat kostte de ploeg van Van Rijthoven een belangrijk punt in de strijd om handhaving in de Overgangsklasse B.

Twintig tegen
Toch overheerste er bij de coach tevredenheid. “We hebben weer een prima prestatie geleverd en laten zien dat we met de beste ploegen in de Overgangsklasse mee kunnen. SKF is gewoon een lastige ploeg met goede schutters. Twintig tegen vind ik verdedigend dan ook een prima resultaat.”

Colllectief
Van Rijthoven roemde het collectief. “Mooi vind ik dat we niet afhankelijk waren van 1 iemand. We scoorden over vele schijven en dat was voor ons erg belangrijk. Al met al was het weer een goede teamprestatie. Dat zijn zaken die mij als trainer tevreden stemmen.”

Franca, Lynn en Jarmo
Toch lichtte de eindverantwoordelijke er een paar spelers uit. “Vandaag stond er een zeer sterke Franca (Witjas red.), die haar grote tegenstandster goed bespeelde. Ook Lynn (van der Ende) gaat steeds beter spelen. En Jarmo (Jongman) herstelde zich heel goed van een moeilijke eerste helft met vijf doelpunten na rust.”

Doelpunten KVS
Jarmo Jongman (6), Daan Ruha (5), Lynn van der Ende (4), Pieter Redelijkheid (3), Laura Dijkhuizen en Franca Witjas (beiden 1).