Home Cricket Driemaal winst; topdag voor Haags cricket

Driemaal winst; topdag voor Haags cricket

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

De drie Haagse teams in de Topklasse kenden zaterdag een goede dag en wonnen de achtste speelronde. HBS versloeg op eigen veld  VOC door een sterke eerste inning aan bat. Quick won uit bij Dosti United juist door sterk fielden. HCC tenslotte was in Amsterdam ACC na een spannende slotfase de baas.

HBS is aan een sterk begin van het seizoen bezig. Deze lijn werd zaterdag op Sportpark Craeyenhout  vastgehouden tegen VOC. De Kraaien begonnen aan bat en deden dat uitstekend. Grote uitblinker was Jaron Morgan met 133 runs, maar ook de 54 van Wessel Coster, de 37 van Navjit Singh en de 33 van Corey Rutgers liet de teller behoorlijk oplopen. De Hagenaars eindigde hun inning uiteindelijk met 312 runs. Hoewel de Rotterdamse gasten aan bat ook goed voor de dag kwamen, was het aantal van HBS hen te machtig. Ferdi Vink liet zich als bowler flink gelden door drie wickets te pakken met ook nog eens twee vangballen. VOC werd in de slotover uitgebowld toen zij op 256 stonden. Winst en twee punten dus voor HBS dat door de zege van koploper Excelsior’20 op de tweede plaats blijft staan.

20170610 HBS - VOC Cricket OO 12

Quick
Ook stadgenoot Quick begon zaterdag tegen Dosti United aan bat, maar deed dat beduidend minder dan HBS. In Amsterdam was de start van de slagbeurt nog wel oké. Na de eerste vijf wickets hadden de Haantjes 122 runs gemaakt, waarbij Henk-Jan Mol er 43 voor zijn rekening had genomen en Wesley Barresi 31. In het vervolg vielen de wickets snel en kamen de Hagenaars niet verder dan 163 runs all out. Dat aantal werd aangevallen door de thuisploeg. Bowler Jeroen Brand had met vier wickets een goede dag voor Quick dat Dosti in de slotfase desondanks dichtbij zag komen. Toen Brand in de voorlaatste over met 147 runs voor de Amsterdammers het laatste wicket pakte, mochten de Haantjes toch opgelucht ademhalen. Quick stijgt hiermee naar de gedeeld derde plek in de Topklasse.

HCC
Ook HCC won na een spannende ontknoping. In Amsterdam was Jonathan Vandiar weer goed op dreef aan bat. Hij nam 117 runs voor zijn rekening en had daarmee een enorm aandeel in het totaal van de 215 van de Haagsche Cricket Club. Mark Jonkman en Tonny Staal maakten er 30 respectievelijk 28. De Hagenaars hadden het behoorlijk lastig met de eerste vijf batsmen van ACC. Die pakte 198 runs maar hadden daar wel veel overs voor nodig en dat zou hen uiteindelijk opbreken. Mark Jonkman pakte die fase twee van zijn vier wickets en wist de Amsterdammers in die laatste over op 208 te houden.