Home Voetbal ADO Den Haag Doelpuntloos gelijkspel ADO Den Haag in Groningen

Doelpuntloos gelijkspel ADO Den Haag in Groningen

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Martin van Oostveen

ADO Den Haag heeft in een weinig verheffende ontmoeting de punten gedeeld met FC Groningen. In het NoordLease Stadion werd niet gescoord: 0-0.

Een duel om snel te vergeten daar in het hoge Noorden. Beide ploegen bakten er voor een matig gevuld stadion weinig van. Met wat meer arrogantie in hun spel hadden de groen-gelen zelfs drie punten aan hun totaal kunnen toevoegen. De Groningers waren rijp voor de slacht maar werden door de timide Hagenezen in leven gehouden: 0-0.

Doellijn
FC Groningen startte overigens wel vol ambitie. Tom van de Looi zag in de dertiende minuut zijn kopbal van de doellijn gehaald worden door Abdenasser El Khayati. Ook Tom van Weert kreeg na 25 minuten een goede kans, maar hij stuitte op doelman Robert Zwinkels. Danny Bakker kreeg namens ADO Den Haag de grootste mogelijkheid op een treffer. Hij mocht voor het doel van de Noorderlingen vrij inkoppen. Helaas ging zijn inzet over.

Mogelijkheden
Dirk Heesen, hij verving de zieke (buikgriep,red.) Alfons Groenendijk op de bank, zag El Khayati na rust uit kansrijke positie een vrije trap overschieten. Daarna greep Groninger goalie Sergio Padt ook goed in bij mogelijkheden voor Sheraldo Becker en nogmaals El Khayati (tweemaal).

Acht
Met een enkel punt keerde ADO Den Haag derhalve huiswaarts waar het er eigenlijk drie hadden moeten zijn. Ondanks het doelpuntloze gelijkspel blijft de ploeg van Groenendijk wél de nummer acht van Nederland.

Aanstaande zaterdag spelen de groen-gelen om 20.45 uur in het Cars Jeans Stadion tegen nummer veertien Willem II.