Redactie: Lisanne van Daalen de Jel, Fotograaf: Ronald Mooiman

Badmintonclub DKC heeft zondagmiddag, in het eerste duel van de halve finale play-offs, gewonnen van AviAir Almere. Na een 4-4 gelijkspel werd een beslissende ‘golden game’ gespeeld. Joran Kweekel en Michiel Kruit waren hierin met 21-16 te sterk voor Leon Nottelman en Adam Hall. “Dit was een teamprestatie van formaat”, vertelt DKC-coach Robbert de Keijzer na afloop.

Voordat de mixpartijen begonnen stond AviAir Almere op een 4-2 voorsprong. Maar DKC gaf zich nog niet verloren. Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn namen het in de eerste gemengddubbel op tegen Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven. Het was een spannende wedstrijd, waarin DKC net aan het langste eind trok: 24-22 en 21-19. De laatste mixpartij tussen Michiel Kruijt/Veerle Wijers en Adam Hall/Ilse Vaessen werd in drie sets beslist: 23-25, 21-18 en 21-15.

“Het was een zeer heftige middag, met wedstrijden op hoog niveau”, vertelt Robbert de Keijzer. “We zijn verschillende keren op achterstand gekomen, hebben laten zien dat we mentaal sterk zijn en voor ieder punt hebben kunnen blijven vechten.”

Golden game
Na het 4-4 gelijkspel volgde een ‘golden game’. De trainers van beide clubs konden om en om aangeven welk partij, bijvoorbeeld damesenkel en mix, ze niet wilden spelen. Nadat damesenkel, damesdubbel, herenenkel en mix waren weggestreept, bleef de herendubbel over. Daarin waren Michiel Kruijt en Joran Kweekel dus te sterk voor Leon Nottelman en Adam Hall.

Uitwedstrijd
Op zondag 26 februari staat de tweede wedstrijd tussen BC DKC en AviAir Almere op het programma. Het duel start om 13.00 uur in sporthal Raggers in Almere. De finale, waarin Van Zundert VELO al een plek heeft bemachtigd, vindt plaats op zaterdag 11 maart in Den Bosch.