Home Korfbal Die Haghe pakt winst; KVS ondanks goede tweede helft onderuit

Die Haghe pakt winst; KVS ondanks goede tweede helft onderuit

Redacteur: Ronald Mooiman, fotograaf: (archief) Jet van Bergen en Henegouwen

Die Haghe heeft in de Overgangsklasse D bij hekkensluiter KCR met 22-23 gewonnen, terwijl KVS in de Overgangsklasse B bij Swift met 26-23 verloor.  

In de Overgangsklasse D heeft Die Haghe in Ridderkerk nipt met 22-23 gewonnen van KCR. Tegen de nummer laatst hadden de Haagse korfballers veel moeite om het spel naar zich toe te trekken. Uiteindelijk trok Die Haghe aan het langste eind met slechts één doelpunt verschil. Het bracht voor de bezoekers op de ranglijst een voorlopige vijfde plaats met 15 punten uit 14 duels. KCR bleef laatste met ‘7 uit 14’

KVS heeft zaterdag in Middelburg met 26-23 verloren van het plaatselijke Swift. In de rust zag het er al niet goed uit voor de Scheveningse korfballers met een 19-12 achterstand. In de tweede helft liet KVS beduidend meer zien dan voor rust. Het was echter niet genoeg voor punten. KVS verloor met 26-23 van titelkandidaat Swift dat op de ranglijst als tweede staat genoteerd. De Scheveningers staan in de Overgangsklase B op een zevende plaats met 11 punten uit 14 duels.