Home Korfbal Die Haghe ondanks verlies nog niet kansloos

Die Haghe ondanks verlies nog niet kansloos

Redacteur: Willem Kipp, Archieffoto: Jet van Bergen en Henegouwen

De veldkorfballers van Die Haghe hoopten bij DOS Kampen de aansluiting bij de top van de Overgangsklasse D te behouden. De Kanaries werden zaterdag echter met een 20-16 nederlaag terug naar Den Haag gestuurd door de ploeg die sinds de hervatting van de veldcompetitie nog ongeslagen is. Desondanks houdt Die Haghe hoop op een topklassering.

Het is bijzonder spannend in de top van de Overgangsklasse D. Met nog twee wedstrijden te spelen, mogen maar liefst vijf ploegen nog hopen op de titel. Het verschil tussen koplopers SDO en GKV/Enomics en de nummers vier (Die Haghe) en vijf (BEP) bedraagt slechts twee punten.

Strafworpen
Zaterdag bij DOS Kampen begon Die Haghe goed en nam het een 1-2 voorsprong. Deze werd snel beantwoord door DOS Kampen en vanaf 4-3 liep het verschil langzaam op naar 10-6. Scheidsrechter Visser hield het kort en bestrafte regelmatig de overtredingen van Die Haghe. DOS benutte de nodige strafworpen niet anders was het verschil nog groter geweest. De Hagenaars kwamen terug tot 10-8, waarna de thuisploeg de ruststand op 11-8 bracht.

Mindere periode
Het begin van de 2e helft was weer voor Die Haghe. De geel-zwarten verkleinden de achterstand naar 11-10 en er leek zich weer een spannend duel te gaan ontplooien. Daarna volgde echter weer een mindere periode aan Haagse zijde en daar profiteerde DOS van en scoorde maar liefst vijfmaal achtereen. Met diverse wissels trachtten de Hagenaars het tij te keren en dat leek bijna te gaan lukken want Die Haghe kwam terug tot 19-16. DOS nam een time-out om het tempo uit het Haagse spel te halen. De thuisploeg vertraagde het spel en ging lange aanvallen spelen om zo de winst veilig te stellen. Die Haghe kon hier niet veel tegen doen en met het laatste doelpunt van de wedstrijd van de thuisploeg werd de eindstand op 20-16 bepaald.

Spanning
Ondanks het verlies mag Die Haghe nog hoop houden op een mooi resultaat. Door het verlies van koploper SDO kruipt de ranglijst weer in elkaar. Volgende week komt mede-koploper SDO op bezoek en dan wordt duidelijk of Die Haghe nog mee gaat doen om de titel of niet.