Home Korfbal Die Haghe behoudt aansluiting na knappe winst

Die Haghe behoudt aansluiting na knappe winst

Redacteur: Willem Kipp, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

In de ongemeen spannende Overgangsklasse D wist Die Haghe zaterdag een belangrijke 20-16 overwinning op concurrent BEP te behalen. Door de winst van SDO op medekoploper GKV Enomics stijgen ‘de Kanaries’ nu naar een gedeelde tweede plaats op slechts twee punten achterstand.

Het begin van het ‘vierpuntenduel’ aan de Baambruggestraat was voor de gasten uit Purmerend welke goed uit de startblokken kwamen en een 0-3 voorsprong nam. Die Haghe wasdaardoor  wakker geschud en stelde orde op zaken door snel op gelijke hoogte te komen met eveneens 3 scores op rij. De kansen bleven keren in de eerste helft want BEP kwam na een kwartier spelen toch weer 4-6 voor, waarna de Hagenaars het initiatief weer overnamen en bij rust een 9-7 voorsprong mee de kleedkamer in namen.

Matig
De tweede helft begon Die Haghe wederom niet goed en speelde het matig. BEP profiteerde door de stand weer gelijk te trekken( 9-9). Gelukkig wist Die Haghe op tijd de juiste flow weer te vinden en er volgden vier mooie, snelle scores op. Wie dacht dat het pleit daarmee beslecht was, had het mis. BEP rechtte de rug en vocht het zich knap terug in de wedstrijd tot 16-15 na een uur spelen. Coach Jennifer Tromp nam voor het laatste doelpunt (strafworp) van de gasten een time-out om haar ploeg weer op de rails te krijgen en dat had het gewenste effect. Binnen luttele minuten was het verschil naar vijf gebracht (20-15), waarna de gasten nog wel de laatste treffer konden maken. Maar de punten waren voor ‘de Kanaries’ die met 20-16 wonnen.

Spannende slotfase
Door dit resultaat gaat Die Haghe een spannende slotfase van de competitie tegemoet. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat het nu op een tweede plek en is er nog van alles mogelijk. Over twee weken spelen de geelzwarten uit bij DOS Kampen en ook dit is een ploeg welke in een goede flow zit.