Home Schaatsen Shorttrack Deelnemers uit 25 landen bij de Challenge Cup

Deelnemers uit 25 landen bij de Challenge Cup

Redacteur: persbericht, Archieffoto: Marcel van der Looij

De Uithof in Den Haag is van 23 tot en met 26 februari 2017 het toneel voor de Challenge Cup 2017. Nederlandse en internationale topkunstschaatsers zullen hier hun kunsten vertonen.

Meer dan 125 deelnemers uit 25 landen mogen we verwelkomen waaronder de nummer 4 en 6 van het EK, Jorik Hendrickx (België) en Moris Kvitelashvili (Georgië) en bij de dames de nummer 7 van het EK, Loena Hendrickx (België). Verder komen er grote teams uit Finland, Canada, Amerika, Groot-Brittanië, België en Zweden die om de Challenge Cup zullen strijden.

Nationale top
Tijdens de Challenge Cup worden tevens de Nederlandse Kampioenschappen gehouden met als nationale top Niki Wories en Thomas Kennes. Op zaterdagmiddag (voor de basic novice en advanced novice rijders) en op zondagmiddag (voor de junioren en senioren) zal er een Figure Skate Freestyle Battle plaatsvinden.

Gala
Deelnemers aan de Challenge Cup zullen tegen elkaar battelen, waarin ze worden bijgestaan door muziek van een DJ. Dit onderdeel is interactief en het publiek kiest zelf een winnaar. Tevens is er op zondagmiddag een Gala waar de beste rijd(st)ers van de Challenge Cup nog één keer hun kunsten laten zien.

Voor het programma verwijzen we je naar de website.