Redacteur: Willem Kipp, Archieffoto: Ronald Mooiman

De vierde wedstrijd in de Hoofklasse B is voor Die Haghe op een deceptie uitgelopen. Geen moment kwamen de Haagse korfballers bij DSC in de wedstrijd en de 28-19 nederlaag was dan ook terecht.

De eerste vijf minuten wist Die Haghe in Eindhoven nog bij te blijven, maar daarna was het DSC wat het spel volledig dicteerde. Met vijf scores op rij keek Die Haghe na dertien minuten al tegen een 7-2 achterstand aan. Toch kwamen de Hagenaars nog één keer terug tot op twee doelpunten doelpunten verschil. Daarna lukte er vrij weinig meer bij de Kanaries en de 13-6 ruststand was een juiste verhouding tussen beide teams.

Geen kans
In de tweede helft wist Die Haghe meer tegenstand te bieden maar de eerste score was weer voor DSC. Tot aan de negende minuut had de ploeg van Jennifer Tromp een licht overwicht en scoorde ook vier keer op rij. Er was weer hoop op een goede afloop, maar de Brabanders lieten toen zien dat het ervaring in de ploeg heeft. De thuisploeg liep weer verder weg en liet Die Haghe geen kans zich in de wedstrijd terug te vechten. Halverwege de tweede helft was het verschil inmiddels opgelopen naar acht en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen lieten nog wel mooie doelpunten zien maar de punten bleven in Eindhoven en de 28-19 eindstand was niet geflatteerd.

Dalto
Volgende week staat de wedstrijd tegen topfavoriet Dalto in Driebergen op het programma en dat wordt een moeilijke wedstrijd voor Jennifer Tromp en haar spelers. Op papier lijken de hofstedelingen kansloos, maar in sport weet bestaan geen zekerheden. Een mindere dag aan de kant van Dalto en een goede dag bij Die Haghe kan wellicht iets opleveren.

Doelpuntenmakers Die Haghe
Victor Palm (6), Jeroen Preuninger (5), Nienke Hoogeveen (4), Mark Brouwers (2), Annemiek Kraaijenbrink en Kelly Deelen (1).