Home Handbal Vrouwen Dames Hellas boeken belangrijke winst

Dames Hellas boeken belangrijke winst

Redactie: Haagsetopsport.nl, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

De handbalsters van Hellas hebben zaterdag een prima prestatie geleverd door te winnen van Aalsmeer. Bij rust leidden de Haagse dames met 12-10 en bij het eindsignaal stond die marge van twee punten in het voordeel van de Haagsen nog steeds op het scorebord: 24-22.

In de eerste divisie is voor maar liefst zes ploegen ieder punt van belang om uit de degradatiezorgen te raken. Hellas is één van die ploegen en de Haagse dames bleken zich daar zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer goed van bewust. Weliswaar stond er na vijf minuten een 1-3 stand op het scorebord maar dat was, naar achteraf bleek, de enige keer in de wedstrijd dat Hellas tegen een achterstand aankeek. Met goed uitgespeelde aanvallen en een sterke dekking schoot Hellas zich met acht doelpunten op rij naar een 9-3 voorsprong. De laatste tien minuten van de eerste helft verslapte de dekking en Aalsmeer kon daardoor weer terug in de wedstrijd komen tot 12-10.

“De mix van jonge speelsters en routiniers maakt dat er meer rust is in de ploeg”

Berest
De tweede helft leverde een spannend kijkspel op. Aanvallend bleef Hellas voldoende kansen creëren maar verzuimde dan vervolgens om de kansen af te maken. De Haagsen bleven wel knokken voor ieder punt en er werd over en weer gescoord waardoor de Haagse dames de hele tweede helft een voorsprong van minstens twee punten hielden. In de laatste spannende tien minuten van de wedstrijd hield Hellas-keepster Charlotte van Hessehaar ploeg met een paar belangrijke reddingen in de race en scoorde Paulien Barendrecht een aantal maal fraai van afstand. In de hectische laatste minuut ging het bij 23-22 nog bijna mis maar met het laatste doelpunt van de wedstrijd zette Paula Berest 24-22 op het scorebord. Een verdiende overwinning en twee belangrijke punten voor Hellas!

20170211-HellasAalsmeer-jvbnh-09

Stet
Coach Nico Stet was zichtbaar opgelucht. “Deze punten hebben we hard nodig. Het is goed voor de stand op de ranglijst, maar ook goed voor het zelfvertrouwen. We zijn blijven knokken tot de laatste seconde en dat wordt dan gelukkig beloond met twee punten. Natuurlijk zie ik ook verbeterpunten, met name in de afronding waren we niet altijd scherp. Maar de ploeg liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Het worden nog spannende weken, waarin we elke week dit niveau moeten laten zien. De mix van jonge speelsters en enkele routiniers maakt in ieder geval dat er iets meer rust in de ploeg is. Daardoor gaan ook de jongere speelsters beter spelen en dat hebben we nodig in deze laatste weken.”

Doelpunten Hellas
Paulien Barendrecht (10), Paula Berest, Larissa Wouters en Lucija Pavkovic (allen 3), Jessica van Gaalen, Kirsten Witjens-van Vliet, Joy Reijgersberg, Michelle Favre en Jennifer van der Lans (allen 1).