Home Korfbal Comeback komt te laat voor KVS/Maritiem

Comeback komt te laat voor KVS/Maritiem

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van Leeuwen

De korfballers van KVS/Maritiem zijn er zaterdag niet in geslaagde de eerste zaalcompetitiewedstrijd in de Overgangsklasse te winnen. In Purmerend ging de formatie van coach Aad van Rijthoven ondanks een knappe eindspurt toch met 22-20 onderuit tegen gastheer BEP.

Ruim twintig minuten ging het gelijk op tussen BEP en KVS. Tot 9-9 konden de roodzwarten bijblijven, maar tussen de 22e en de 25e minuut zagen de Scheveningers dat de Purmerendse korfballers een eerste tussensprint plaatsten die leidde naar 12-9. Doelpunten van Scheveningse uitblinker Youri Nadorp en Lisa Dijkhuizen zorgden ervoor dat het verschil halverwege beperkt bleef tot 13-11.

Zes op rij
In de tweede helft was het eerste doelpunt dan nog wel voor de ‘Vissen’, maar daarna spartelden deze lange tijd op het droge. BEP scoorde wel en liep van 13-12 uit naar 16-12 en zelfs naar 22-14. Daarmee was het pleit beslecht, al kende KVS daarna pas de beste fase van de wedstrijd. Zes doelpunten op rij, waaronder drie van Nadorp, brachten de Scheveningers wel dicht in de buurt van de Noord-Holanders maar konden de nederlaag in de openingswedstrijd niet meer voorkomen; 22-20.

Doelpunten KVS/Maritiem
Youri Nadorp (8), Daan Ruha (4), Lisa Dijkhuizen (3), Anne van Arkel, Laura Dijkhuizen, Jarmo Jongman, Pieter Redelijkheid en Kjeld Verboom (allen 1).