Home Handbal Mannen Comeback Boers en Scheepmaker zorgen nog niet voor punten

Comeback Boers en Scheepmaker zorgen nog niet voor punten

Redacteur: PR, Fotograaf: Kees Koreneef

In Limburg hebben de handballers van Hercules met 22-20 verloren van de talenten (tweede team) van Sittardia. De Haagse handballers blijven door deze nederlaag op de laatste plaats staan in de eerste divisie.

De eerste wedstrijd van het nieuwe kalender jaar was direct een verre. Er werd aangetreden tegen het tweede team van Sittardia. De wedstrijd die thuis werd gespeeld eerder dit seizoen leek een prooi te worden voor de Hagenaaars, maar het waren toch de Limburgers die de twee punten mee naar het zuiden meenamen.

De Koning
De opdracht voor de spelers was het eigen spel te spelen en doorpakken als het dreigde in te zakken. Dit keer met een nieuwe aanwinst bij de groep. Keeper Maarten Jan de Koning is de nieuwe aanwinst, afkomstig van het Rotterdamse Snelwiek.

Gelijk
Yannick Boers en Tom Scheepmaker waren ook weer op het speelveld te vinden, na een lange tijd in de lappenmand. Je merkt het direct aan het spel als er een linkshander op de rechteropbouw staat. De eerste helft ging het gelijk op. De aanval liep lekker en door een goed keepende De Koning stond Hercules kort voor rust drie punten voor. Sittardia maakte handig gebruik van een aantal passfouten waardoor er gerust werd met een 10-10 gelijke stand.

Druk
Hercules begon scherp aan de tweede helft. Lange tijd ging het gelijk op. Door passfouten en gemiste (open) kansen kwamen de Haagse handballers 4 punten achter.  Na een time-out kregen de spelers de opdracht sneller te spelen en scoorden ze tweemaal snel achtereen. Na een 1 op 1 dekking op het laatste moment gooide Hercules nog wat druk op de ketel, maar het mocht niet meer baten. De punten bleven in Limburg met een eindstand van 22-20.