Home Korfbal Collectief Achilles verslaat Eibers in Haagse derby

Collectief Achilles verslaat Eibers in Haagse derby

Verslag: Erwin de Laleijne, Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed (archief)

Vorige week speelden HKV Achilles en HKV/Ons Eibernest nog tegen elkaar in de Haagse Korfbaldagen, met een gelijkspel als resultaat. Ditmaal vond de Haagse derby plaats in de ‘echte’ competitie, waar de Leeuwen de Eibers versloegen met 25-21.

Achilles kreeg te elfder uren te maken met tegenslag toen Gerald van Dijk af moest haken. Twan de Raad nam bij aanvang van de wedstrijd zijn plek over en deed dat prima, evenals diverse andere invallers. “Geweldig om te zien hoe breed onze selectie is”, vertelde een dolenthousiaste Achilles coach Ton van der Laaken even na middernacht.

Enerverende start
Achilles pakte binnen tien minuten een voorsprong van 4-1. Eibernest was echter niet van slag en kwam snel terug in de wedstrijd. Met mooie acties en zuivere afronding gingen de Eibers ‘erop en erover’. Na 25 minuten zuivere speeltijd leidden de Eibers de wedstrijd met 12-14. Eibernest wist het verschil echter niet meer groter te maken dan twee doelpunten, waar de zwart-witten na de thee gretig gebruik van maakten. “Het was De Raad die ons gelijk op het goede spoor zette,” aldus Van der Laaken.  “Na de 14-16 waren het Laura Rozendaal, Bastiaan Overwater en de ontketende Anne-Roos Hoekstra die ons op een 17-16 voorsprong brachten. Toen vervolgens Raquel Chapper de vrije bal verzilverde waren de Eibers geknakt.”

Professioneel spel
Van der Laaken zag zijn ploeg de wedstrijd professioneel uit spelen, “De invallers waren van cruciaal belang,” vertelde hij “geweldig hoe de ploeg met reserves zich manifesteerde”. Zo kon de inmiddels ingevallen Benthe van Loon de slotfase beheersen, die met haar acties twee strafworpen afdwong. En ook Tobias Welbergen schoot op zeer belangrijke momenten zijn heer aan barrels.

‘Man of the match’
De Surinaamse international Ariën Brug van HKV Achilles was de ‘man of the match’. Met zijn formidabele acties, 8 goals en sterk spel wist hij ook deze wedstrijd een visitekaartje af te leveren.

Doelpuntenmakers HKV Achilles
Ariën Brug (8), Anne-Roos Hoekstra, Bastiaan Overwater (beiden 3), Twan de Raad, Laura Rozendaal, Julia Baak, Tobias Welbergen (allen 2), Dylan Rovers, Shera Desaunois, Raquel Chapper (allen 1)