Home Basketbal CobraNova vergeet punten mee te nemen uit Landsmeer

CobraNova vergeet punten mee te nemen uit Landsmeer

redacteur: Ronald Mooiman/PR, Fotograaf: archief

In de promotiedivisie zijn de basketballers van CobraNova weer tegen een nederlaag opgelopen. Bij Landsmeer Lions werd met  71-64 verloren. De Voorburgers staan in de onderste regionen.

CobraNova zit momenteel in een moeilijke fase. Door de aanhoudende blessures is het basketbalteam van coach Lieveld flink uitgedund. Tegen de huidige kampioen van de promotiedivisie, Landslake Lions, trad het team uit Voorburg aan met 8 spelers.

Energie
De thuisploeg schoot uit de startblokken. CobraNova liet het kaas van het brood eten en hield de schade beperkt tot een achterstand van 22-11 na 10 minuten. Door met meer energie te spelen, lieten de bezoekers zien dat ze niet voor niets waren afgereisd naar Landsmeer. Punt voor punt werd de achterstand gedicht. Na 20 minuten keken de Voorburgers aan tegen een 34-27 achterstand.

Voorsprong
Het derde kwart kwam de ploeg van Lieveld voor het eerst op voorsprong. De thuisploeg was het even helemaal kwijt en daar werd dankbaar van geprofiteerd. Met een 46-45 achterstand na 30 minuten maakten de Voorburgers zich op voor een mooi slot van de wedstrijd. Acht minuten lang was het stuivertje wisselen. Met nog twee minuten te spelen stond het 62-62. CobraNova kreeg nog enkele goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Helaas blijven de punten in Landsmeer. Vanaf de vrijeworplijn werd de wedstrijd beslist: 71-64.

Lieveld
Coach Lieveld kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van zaterdag: “We hebben onszelf in een positie gebracht om de wedstrijd te winnen, maar hebben dit zelf nagelaten. Dat is natuurlijk erg zonde. Verdedigend kwamen we een stuk beter voor de dag dan vorige week en dat is iets waar we mee verder moeten.”