Redacteur: Ronald Mooiman/PR, Fotograaf: archief Patrick Dolkens

In Leiden hebben de basketballers van CobraNova met 79-83 gewonnen van het tweede team van ZZ Leiden. Door deze zege wisselen beide teams van plaats in de promotiedivisie. CobraNova staat op een tiende positie.

Vanaf de eerste minuut is CobraNova de bovenliggende partij. Maar in de score ontlopen de teams elkaar weinig. Het eerste kwart eindigt dan ook in een 23-23 gelijke stand. In het tweede kwart plaatse het team van coach Mitchell Lieveld de eerste run. ZZ probeert, zonder succes, met fysiek spel het spel van de bezoekers te ontregelen. Door goed uitgespeelde aanvallen en een solide verdediging wordt de eerste helft afgesloten met een 41-46 voorsprong voor de Voorburgers.

Deelen
Na de rust moesten de Voorburgers het doen zonder Giel Deelen. Hij heeft in een ultieme poging om de bal te bemachtigen zijn knie verdraaid. In het derde kwart loopt de voorsprong op naar maximaal 12 punten. De Leidenaren geven zich echter niet gewonnen en weten de achterstand na 30 minuten spelen te verkleinen naar 61-68.

Rommelig
Het laatste kwart is van beide teams vrij rommelig. ZZ verkleint de achterstand naar nog maar 5 punten. Op het moment dat de wedstrijd lijkt te keren, wordt de verdediging aangeschroefd. Door koel te blijven op de vrijeworplijn wordt de derde overwinning van het seizoen geboekt: 79-83

Winnen
Coach Mitchell Lieveld is complimenteus naar zijn ploeg. “Vandaag waren we overduidelijk het betere team. Anders dan voorgaande wedstrijden, was de uitvoering aan beide kanten van het veld voor bijna 40 minuten goed. Het voelt goed om weer te winnen. De jongens werken er elke training hard voor en hebben het vandaag afgedwongen.”