Home Basketbal CobraNova niet opgewassen tegen koploper

CobraNova niet opgewassen tegen koploper

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: hans van der Valk (archief)

De basketballers van CobraNova hebben in Katwijk regiogenoot en koploper Lokomotief niet kunnen helpen. De Voorburgers verloren uiteindelijk met 84-55 van Solar-Systemen Grasshoppers.

Het bleek een lastige wedstrijd voor de Voorburgers tegen de ongeslagen koploper. CobraNova kampte, net als voorgaande weken, met enkele afwezigen en geblesseerden. Voor het duel tegen Grasshoppers kon invaller-coach Michel Martinez beschikken over slechts vijf heren 1 spelers. Twee spelers uit het tweede team, en twee jeugdspelers (waarvan een pas vijftien jaar) completeerden het team van de Voorburgse promotiedivisionist.

Elan
Alle vier de perioden hadden de gasten goede momenten, maar iedere keer wisten de Noordwijkers weer een groot aantal punten achter elkaar te produceren waardoor de Voorburgers lang een verloren wedstrijd speelden. In het derde kwart leek er even nieuw elan aanwezig bij het team van coach Martinez. Het naderde het fysiek sterke Grashoppers zelfs tot op zeven punten. Totdat de kampioenskandidaat met een run van veel punten uiteindelijk tot een 84-55 winst uitliepen.

CobraNova lijkt op de weg naar terig te zijn. Om ook echt tegen de betere ploegen kans te maken, moeten de Voorburgers gaan beschikken over een bredere basis dan het nu heeft. Komende zaterdag speelt CobraNova in eigen huis tegen Harlemlakers.