Redactie: Ronald Mooiman, Fotograaf: Hans van der Valk (archief)

In Groningen hebben de basketballers van CobraNova met 70-60 verloren van De Groene Uilen. Door dit resultaat kunnen de Voorburgers definitief een streep zetten door de wens zich na een teleurstellend seizoen alsnog  te plaatsen voor de Final Four.

Het team van coach Michel Martinez had een wonder nodig om zich voor het ‘dessert’ in de promotiedivisie te plaatsen, maar kan na het verlies tegen een concurrent de Final Four plannen minimaal een seizoen lang in de koelkast zetten.

Chip Jones
CobraNova speelde zonder de geblesseerde Rogillio Sewrattan en Erik Goudswaard. Bovendien moesten de Voorburgers aantreden zonder de in goede vorm verkerende, maar ook geschorste Chip Jones. De routinier was geschorst na een opstootje bij het tweede herenteam.

Inhaalrace
De geblesseerde Rogillio Sewrattan moest vanaf de kant toezien hoe zijn teamgenoten kopje onder gingen. “Het eerste kwart ging gelijk op. In de tweede maakten zij in de laatste minuten een run doordat wij veel de bal weggooiden. Zo stonden we met rust tien punten achter en begonnen we aan een inhaalrace. In de tweede helft kwamen we vaak terug tot vier punten, maar gooiden we weer teveel onnodig de bal weg waardoor het gat elke keer rond de 10 punten bleef.”