Home Basketbal CobraNova boekt thuiszege op concurrent Beverwijk

CobraNova boekt thuiszege op concurrent Beverwijk

Redacteur: PR/Ronald Mooiman, Fotograaf: archief Frank van Leeuwen

Het is CobraNova uit Voorburg wederom gelukt om de twee punten in eigen huis te houden. Het boekte na verlenging met een 82-77 winst op Racing Beverwijk  daarmee de tweede opeenvolgende thuisoverwinning.

In een goed gevuld Forum Kwadraat zagen de toeschouwers dat beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg sloot het eerste kwart af met een voorsprong van 19-15. In het tweede kwart kwam Beverwijk beter in hun spel. CobraNova creëerde goede opties in de aanval, maar wist deze niet te verzilveren. Inmiddels had de net 17-jarige Ewere Osajie verdienstelijk zijn debuut gemaakt. Bij rust is de voorsprong teruggebracht naar nog maar een punt, 33-32.

Publiek
In het derde kwart draaide de wedstrijd om. Mede door foutenlast, kwam de thuisploeg niet in een ritme. Door 22 punten te incasseren en er zelf maar 15 te maken, keek de thuisploeg tegen een achterstand aan van 48-54 na dertig minuten spelen. Met nog 5 minuten te spelen en een 64-62 tussenstand kon de wedstrijd alle kanten op. CobraNova scoorde er flink op los, de verdediging was strak en het publiek ging achter de thuisploeg staan.

Verlenging
Het was stuivertje wisselen de laatste minuten van de wedstrijd. Door een late driepunter van de bezoekers wisten ze er een verlenging uit te slepen: 72-72 Het toegestroomde publiek ging er eens goed voor zitten. Aan de thuisploeg was te zien dat het vastbesloten was om deze wedstrijd te winnen. Er werd gedoken op losse ballen en meerdere verdedigende stops gemaakt. Al snel sloeg CobraNova een beslissend gat van vijf punten. De wedstrijd werd koelbloedig beslist op de vrijeworplijn. Het werd 82-77.

Karakter
Coach Lieveld prijst de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. “De wedstrijd wordt puur op karakter binnengesleept en dat siert deze groep. In fases dat het minder gaat, blijft de ploeg bij elkaar en zet gezamenlijk de schouders eronder. De geleverde arbeid in de verdediging heeft de basis gevormd voor de verdiende overwinning. Daarnaast is het voor ons een erg belangrijke zege, omdat Beverwijk een plek onder ons stond op de ranglijst” .