Redacteur: Carlijn Gerritsen, Fotograaf: archief

In Rotterdam hebben de hockeysters van Cartouche met 3-2 verloren van de gelijknamige club. De wedstrijd tussen HCR en Cartouche ving vandaag een half uur eerder aan in verband met de wedstrijd van de mannen tegen Bloemendaal die live werd uitgezonden door Ziggo Sport.

Cartouche startte sterk en was in de eerst helft een stuk beter dan de Rotterdammers. Al vroeg in de wedstrijd kwam de uitploeg via een strafcorner op een 0-1 voorsprong. Er werd gevarieerd en Tess Niessen wist de bal erin te tikken. Toch wist Cartouche het niet dicht te houden, want via een snelle, goed uitgespeelde counter werd de stand na 15 minuten door Alicia Lisdapaly weer gelijk getrokken: 1-1.

Beter
Dat de groenhemden de betere ploeg waren werd in de laatste minuten van de eerste helft duidelijk. De Rotterdammers waren niet snel en secuur genoeg in de kom, waardoor Cartouche de bal kon onderscheppen en voorgeven, wat resulteerde in de 1-2 door Laurien Vink, tevens de ruststand.

Geel
Na rust eenzelfde spelbeeld, waarin Cartouche weer de bovenliggende partij was. De dames uit Voorburg kregen echter een gele kaart aan de broek, waardoor zij het 5 minuten met een man minder moesten doen. HCR maakte hier optimaal gebruik van en wist, door slap verdedigen van Cartouche, binnen 3 minuten de 2-2 (Laurien Vink) en de 3-2 (Jimena Cedres) te maken. En zo stond na 90 minuten de 3-2 op het bord en bleven de punten in Rotterdam.

Cartouche staat op de ranglijst van de Overgangsklasse op een negende plaats met 11 punten uit 10 duels.