Home Hockey Vrouwen Cartouche sluit af met nederlaag tegen Rotterdamse kampioen

Cartouche sluit af met nederlaag tegen Rotterdamse kampioen

Redacteur: Carlijn Gerritsen, Archieffoto: Robert John Henderson

Dames 1 van Cartouche heeft de competitie in de Overgangsklasse A afgesloten met een 0-1 nederlaag tegen HC Rotterdam. Daar waar er voor de Voorburgse hockeysters niets meer op het spel stond, daar waren de punten voor de gasten essentieel. Rotterdam werd door het puntverlies van HIC uiteindelijk ook kampioen in de poule.

Cartouche begon op eigen veld goed aan de wedstrijd en speelde aanvallend en opportunistisch hockey. Uiteraard probeerde HC Rotterdam dit ook, wat op slag van rust resulteerde in een corner. Via een sleep in de  linkerhoek kwam hieruit de 0-1 voor de gasten op het scorebord.

Paal
In de tweede helft werd de wedstrijd van beide kanten wat slordiger. De ploegen speelden duidelijk voor de niet-zo-nodige en de broodnodige punten en zeker de Groenhemden bleven drukken en creëerden kansen. In de 69e minuut werd de bal door Cartouche de cirkel in geflatst en belandde vervolgens op de voet van een Rotterdamse speelster. Nog even billenknijpen dus voor de Rotterdamse formatie van Wortmann. En met veel geluk wisten de gasten de winst vast te houden, want de bal belandde uit de corner op de paal! Direct daarna klonk het verlossende fluitsignaal voor HCR.

Niet eerlijk
De dames uit Voorburg speelden voor wat ze waard waren en hadden zeker een gelijkspel verdiend. Topsport is echter niet altijd eerlijk, de punten en daarmee ook het kampioenschap gingen mee naar Rotterdam, waarna de gasten zich klaar gaan maken om de play-offs waar promotie kan worden afgedwongen.