Home Hockey Vrouwen Cartouche pakt verdiend punt in slotfase

Cartouche pakt verdiend punt in slotfase

Redacteur: Carlijn Gerritsen, Fotograaf: Robert John Henderson

De dames van Cartouche kenden een geweldige start in de Overgangsklasse A, maar verloren de afgelopen weken veelvuldig. Zondag hielden de meiden van Niels Heck wel weer een punt over aan het thuisduel van zondag tegen HIC; 2-2.

Een belangrijke wedstrijd zondag voor de dames uit Voorburg. Het laatste punt dateerde alweer van 8 oktober en met HIC als tegenstander kon Cartouche bij winst goede zaken doen. De tegenstander stond vooraf twee punten voor dus bij een overwinning  zouden de Voorburgers kunnen stijgen in het klassement.

Chaotisch
HIC begon fel en speelde snel rond, wat resulteerde in een chaotisch Cartouche. De groenhemden probeerden, net als afgelopen week tegen Leonidas, hoog te drukken, maar moesten al snel terug naar een lagere press. HIC profiteerde hiervan, want via een snelle aanval over links wist een van de speelsters van HIC via de achterlijn een medespeelster te vinden, die de bal achter de keepster wist te krijgen: 0-1.

Paal
Toch kreeg Cartouche verscheidene kansen op de gelijkmaker, maar de paal bleek geen medestander vandaag. Tot tweemaal toe was het vandaag de paal die de dames uit Voorburg afhield van een treffer. Solange Mulder wist echter, na mooi aanvallend spel, de bal wel binnen de palen te krijgen en pushte de bal koelbloedig langs de keepster in de lange hoek. Zo werd er gerust met een 1-1 gelijke stand.

Strafcorner
De tweede helft kende een redelijk gelijk spelbeeld. De wedstrijd kon beide kanten op en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Toch was het weer HIC dat als eerste de bal in het goal kreeg, waardoor Cartouche opnieuw tegen een achterstand aankeek: 1-2. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg echter een corner en hoewel er vaak wordt gevarieerd bewees Maureen van den Bree vandaag dat rechtstreeks ook zeker tot de opties behoort. Met een harde, rake slag wist zij de 2-2 op het scorebord te zetten, wat tevens de eindstand was en waarmee Cartouche in haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop een punt in Voorburg wist te houden.