Home Hockey Vrouwen Cartouche debuteert met bijzonder fraaie zege

Cartouche debuteert met bijzonder fraaie zege

De hockeyvrouwen van Cartouche hebben hun debuut in de Overgangsklasse opgeluisterd met een zeer mooie en verrassende overwinning. Het uit de Hoofdklasse gedegradeerde MOP moest er in Voorburg met 4-3 aan geloven.

Cartouche – MOP, de promovendus uit de Eerste klasse tegen de degradant uit de Hoofdklasse. Een mooi affiche tussen de twee nieuwkomers van de Overgangsklasse. Op papier een loodzware eerste wedstrijd voor de Voorburgse thuisploeg en dit bleek ook al toen de gasten binnen een minuut op 0-1 kwamen. Drie minuten later was het echter Tess Niessen die de stand gelijk trok. MOP bleef druk zetten en liet goed, technisch hockey zien en verdedigend bracht Cartouche in de eerste helft te weinig, waardoor er gerust werd met een 1-2 voorsprong voor de dames uit Vught.

Bloed
Ook in de tweede helft was de beginfase voor MOP, die al vrij vlug de voorsprong wisten uit te breiden naar 1-3. De thuisformatie bleef knokken en wist na een snelle counter met als eindstation Kiki Lagerweij en een rake strafcorner door Saskia Otten de stand weer gelijk te trekken; 3-3. De promovendus rook bloed en scoorde tegen alle verwachtingen in ook 4-3.

Effectief
Hierna moest Cartouche alle zeilen bijzetten tegen het sterk aanvallende MOP. De Voorburgse dames hielden echter stand, waardoor er na 70 minuten nog steeds 4-3 op het bord stond en de meiden van coach Niels Heck hun eerste 3 punten in de Overgangsklasse pakten. Ondanks dat MOP wellicht de betere ploeg was deze wedstrijd, bleven de punten dit weekend in Voorburg door een zeer effectief en collectief goed hockeyend Cartouche.