Persbericht, Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het laatst overgebleven Nederlandse team in het DELA Beach Open. De als eerste geplaatste mannen staan zaterdag in de achtste finales. De twee andere heren koppels werden in de poulefase uitgeschakeld. Van de drie Nederlandse damesduo’s wisten alleen Meppelink/Keizer de tweede ronde te bereiken waarin ze werden uitgeschakeld door team Brazilië.

Brouwer en Meeuwsen wonnen vrijdag hun tweede poulewedstrijd in twee sets van Jefferson/Cherif uit Qatar. Daarmee stelden de Nederlanders de poulezege veilig en kwalificeerden ze zich direct voor de achtste finales. Zaterdag zijn de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner de tegenstanders voor een plek bij de laatste acht. De ambities van de Nederlandse mannen reiken verder dan dat. Meeuwsen: “Het doel is om het toernooi hier voor eigen publiek te winnen. Het sfeertje zit er nu al goed in en we gaan er de komende dagen een mooi feestje van maken.”

Voor de andere twee mannenkoppels eindigde het toernooi in de poulefase. Varenhorst/Van Garderen en Penninga/Blom verloren hun beide groepsduels.

Meppelink/Keizer
Alle dames koppels wisten in de Sportcampus de tussenronde van het DELA Beach Open te halen, maar daarin werden Jolien Sinnema/ Joy Stubbe net als Manon Nummerdor-Flier/Marleen van Iersel direct uitgeschakeld. De laatste door de als vierde geplaatste Agatha/Duda uit Brazilië. Sinnema/Stubbe delfden het onderspit in een Nederlands onderonsje met Madelein Meppelink/Sanne Keizer. Een ronde later eindigde ook voor hen het toernooi door een twee sets nederlaag tegen Antonelli/Carrol eveneens uit Brazilië.