Home Atletiek Brons voor HAAG mannen; zesde plaats Haagse vrouwen tijdens NK Teams

Brons voor HAAG mannen; zesde plaats Haagse vrouwen tijdens NK Teams

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Ed Turk

De atleten van HAAG Atletiek hebben tijdens het NK teams in het Olympisch Stadion de bronzen medaille veroverd.  De HAAG vrouwen waren minder succesvol. Zij eindigden in Amsterdam op een zesde plaats.

De HAAG mannen behaalden een derde plaats met 102 punten achter kampioen Rotterdam Atletiek (114 punten) en Prins Hendrik daar slechts twee punten achter. Fabian Florant was met  twee individuele gouden medailles (hinkstapspringen en verspringen) de meest succesvolle HAAG-atleet op de zaterdag in Amsterdam. Bij het hinkstapspringen kwam Florant tot een afstand van 15,77 meter, bij het verspringen werd een afstand van 7,64 gemeten. Verder waren er nog individuele zeges voor Khalid Choukoud op de 5000 meter en voor Mike Teekens die de 3000 meter steeplechase op zijn naam schreef.

De vrouwen van HAAG Atletiek eindigden in het Olympisch Stadion op een zesde plaats. Voor de Haagse atleten viel er slechts één overwinning te noteren. Elsbeth Ciesluk won de 3000 meter in een tijd van 9;31,78. Nederlandse kampioen bij de vrouwen werd eveneens Rotterdam Atletiek.