Home Hockey Mannen Bouw nieuw Tophockey Center met ‘hand’tekening officieel gestart

Bouw nieuw Tophockey Center met ‘hand’tekening officieel gestart

Redacteur: Alex 't Lam, Foto en copyright: Gemeente Den Haag/Henriette Guest

Met een handafdruk in beton hebben de voorzitters van de ‘grote drie’ maandag samen met wethouder Rabin Baldewsingh en bestuursvoorzitter Edwin van der Heide de kick-off gegeven van High Performance Tophockey Trainings Centre. Op het hypermoderne hockeyveld participeren de topteams van HGC, HCKZ en hdm vanaf mei met als doel Den Haag weer een tophockey stad te laten worden.

Jaren werd er al gepraat over samenwerking tussen de drie grote Haagse hockeyclubs, maar nooit kwam het tot consensus. Dat veranderde met het idee van het High Performance Tophockey Trainings Centre (HPTTC). Het hypermoderne hockeyveld, gelegen aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan naast hdm, wordt voorzien van de nieuwste snufjes en krijgt ook een eigen clubhuis. Vanaf mei zal het door de topteams van de drie clubs gebruikt kunnen gaan worden.

De officiële handtekeningen onder het plan zijn allang gezet, maar maandag vond er toch nog een mooi symbolisch (pers)momentje plaats door een handafdruk in het beton achter te laten. Dit werd gedaan door de clubvoorzitters Tjeerd Boven (HGC), Albert Markus (HCKZ), Casper Sterk (vervanger hdm voorzitter Dorine Dielen) en Haags wethouder Rabin Baldewsingh en Edwin van der Heide, voorzitter van Stichting ‘Let’s Stick Together’, die is opgezet om de zaken rond het gezamenlijke veld te runnen.