Home Handbal Vrouwen Blessure noopt Sanne van Olphen tot stoppen in Oranje

Blessure noopt Sanne van Olphen tot stoppen in Oranje

Redactie: Haagsetopsport.nl, Fotograaf: Ilja Vlietstra

Haags handbalicoon Sanne van Olphen stopt met handballen in het Nederlands team. Aanhoudende knieklachten nopen de 29-jarige speelster van het Deense Viborg HK tot dit besluit. Of Van Olphen wel doorgaat op clubniveau, is volgens het AD nog niet zeker.

“Jarenlang ben ik dagelijks naar de sportschool geweest om extra oefeningen te doen voor mijn knieën, maar sinds de laatste maanden heb ik ook pijn in het dagelijks leven” noteerde het Algemeen Dagblad uit de mond van Van Olphen op. De krant meldt dat Van Olphen een MRI-scan zal ondergaan en daaruit moet blijken of handballen überhaupt nog verstandig is.

De Haagse debuteerde 12 jaar geleden in Oranje en was onderdeel van het team dat vierde werd bij de Olympische Spelen in Rio. Ook won de voormalig Hellas speelster met het Nederlands team zilver op het EK in 2016 en het WK van 2014. De geblesseerde Van Olphen ontbrak bij het afgelopen WK in Duitsland. Ze kwam 89 keer voor Oranje uit, de laatste keer was anderhalve maand geleden in het EK-kwalificatieduel tegen Hongarije.