Home Geen categorie Biljarters SIS Schoonmaak openen met winst

Biljarters SIS Schoonmaak openen met winst

De driebanders van het Haagse SIS Schoonmaak zijn de Eredivisie/Buffalo League begonnen met een 2-6 overwinning bij ’t Hartje/Van Wanrooij. Het publiek in Oosterhout kreeg vier kwalitatieve sterke partijen voorgeschoteld, waarbij alleen Raimond Burgman voor de Hagenaars niet tot winst kwam.

Raimond Burgman is de nieuweling in het team van BC Jorissen dat dit jaar door het leven gaat als SIS Schoonmaak. De veelvoudig Nederlands kampioen kende niet het debuut bij zijn nieuwe team waarop hij had gehoopt. Na zes beurten stond Burgman tegen Davy van Havere met 15-2 achter. De biljarter uit Heemstede kwam sterk terug en kwam na de pauze 21-28 voor. Daarna was het toch weer Van Havere die het initiatief pakte en zijn 40 caramboles na 28 beurten had voltooid. Burgman moest in de nabeurt vier caramboles maken om gelijk te komen. Hij kwam er maar tot twee zodat de punten naar de thuisploeg gingen; 40-38. Op de andere tafel speelde Jeffrey Jorissen namens SIS Schoonmaak tegen Ad Koorevaar een sterke partij. In de eerste helft ging het nog gelijk op, 21-18 bij de pauze, maar daarna wist de Hagenaar de wedstrijd naar zich toe te trekken; 35-40 na 25 beurten.

Kopmannen
De kopmannen van beide teams moesten de beslissing brengen over de winst en Glenn Hofman begon op tafel 1 ijzersterk tegen Peter de Backer. Na twaalf beurten leidde hij al met 11-25. Daarna kantelde de wedstrijd want de Belg kwam terug en nam een 28-26 voorsprong. Hofman bleef rustig, pakte zijn eigen spel weer op en won uiteindelijk gedecideerd met 28-40. Dat betekende dat Jean van Erp op tafel 2 tegen Savas Bulut genoeg had aan een gelijkspel. In een gelijk opgaande strijd nam de Turk een 19-13 voorsprong, maar Van Erp kwam sterk terug. In de slotfase leidde Bulut met 37-36 waarna de Brabantse Hagenees met een serie van vier de partij uitspeelde; 37-40.

Play-offs
Met een 2-6 overwinning en een fraai teamgemiddelde van 1.462 heeft SIS Schoonmaak de eerste stap richting de play-offs gezet. De top-3, dat is waar de Hagenaars dit seizoen in eerste instantie voor gaan. Stiekem wordt er echter ook al gedroomd van de titel.