Home Voetbal ADO Den Haag Beugelsdijk vrijgesproken maar soap duurt voort

Beugelsdijk vrijgesproken maar soap duurt voort

Bron: Den Haag FM/Omroep West, Archieffoto: Robert John Henderson

Tommie Beugelsdijk is vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB. De commissie acht het niet bewezen dat de ADO Den Haag-voetballer zijn tegenstander Pablo Mari van NAC Breda bewust een elleboog heeft gegeven. Eerder was er vier wedstrijden onvoorwaardelijk geëist tegen Beugelsdijk.

De aanklager betaald voetbal verhoogde donderdagavond tijdens de zitting in Zeist de straf van vier wedstrijden naar vijf wedstrijden schorsing, maar daar gaat de tuchtcommissie dus niet in mee.

Het incident tussen Beugelsdijk en Mari vond plaats op 30 september bij de wedstrijd tussen NAC Breda en ADO Den Haag. Het ontging scheidsrechter Siemen Mulder. Op televisiebeelden is wel te zien dat Beugelsdijk zijn tegenstander in een luchtduel raakt, maar dat is niet voldoende voor een veroordeling zegt de KNVB. “Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en dat kan in deze zaak niet worden geleverd.”

In beroep
De aanklager betaald voetbal van de KNVB is het niet eens met de uitspraak van de tuchtcommissie en heeft ADO Den Haag laten weten in beroep te gaan tegen de vrijspraak van Beugelsdijk.