Bron: Den Haag Topsport, Foto's: Archief en ©Matias Capizzano

Wie wordt Haags Sportploeg 2017? Op 18 december wordt dat op het Haags Sportgala in het AFAS Circustheater bekend gemaakt. U heeft ook een stem in het kapittel want het publiek bepaalt uit drie genomineerden voor vijftig procent de winnaar. Onderaan dit artikel staat de link naar de facebook pagina waar u uw stem kan uitbrengen.

Genomineerd voor Haags Sportploeg van 2017 zijn:

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (Brons op EK en winnaar Grand Slam Xiamen, China)

‘Power Volleyball’ , dat is de basis van het spel van deze Haagse heren. Sinds 2011 zijn deze beachvolleyballers een duo met de kenmerken: sterk, lang en kundig. Op die manier willen Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer al hun wedstrijden domineren. In 2013 haalde dit beachduo voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een wereldtitel beachvolleybal binnen gevolgd door de eerste Nederlandse Olympische beachvolleybal medaille in Rio. Begin dit jaar waren ze de beste in het Chinese Xiamen en werden ze derde op het Europees Kampioenschap in Letland.

20170616 Beachvolleybal, Dela Worldtour - 23 - SN

Tennisvereniging Leimonias (22e landstitel Gemengd eredivisie)

Al eerder werd Leimonias genomineerd voor Haagse Sportploeg. En terecht… Ze zijn al jaren te vinden aan de Nederlandse tennistop. Dit jaar wonnen ze voor de 22ste keer de Nederlandse titel gemengd eredivisie. Het team van dit jaar bestond uit coaches Mark-Paul Burgersdijk en Niels van Hal en spelers Maxime Authom, Niels Desein, Reuter, Bas van der Valk, Irina Bara, Mihaela Buzarnescu en Corinna Dentoni.

Leimonias-ALTA finale RM 11062017 018

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen (Europees Kampioen en winnaar World Cups in Hyeres, Miami en Mallorca)

Geboren in Griekenland maar inmiddels genaturaliseerd tot Nederlandse scheert Afrodite in de 470-klasse over de wateren. In 2012 wint ze het Wereldkampioenschap voor de jeugd, sinds 2013 zeilt ze samen met de Europees Jeugdkampioen Anneloes van Veen in de 470-klasse voor Team Delta Lloyd. Zegers en Van Veen behaalden op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een vierde plaats.In 2017 winnen de meiden drie World Cups en worden ze Europees Kampioen en dat maakt deze nominatie meer dan terecht.

Fotograaf: © Matias Capizzano
Fotograaf: © Matias Capizzano

Stemmen kan op:  https://www.facebook.com/SportgalaDenHaag/app/1945827612332287/

Bron: Den Haag Topsport