Home Voetbal Barry Rog verlengt bij Scheveningen

Barry Rog verlengt bij Scheveningen

Persbericht, Fotograaf: Marcel van der Looij

Barry Rog verdedigt ook komend seizoen de clubkleuren van ‘zijn’ Scheveningen. De nog altijd pas 20-jarige aanvallende middenvelder, die zaterdag met de openingstreffer nog de ban brak tegen ONS Boso Sneek, begint na de zomer alweer aan zijn derde seizoen bij het 1e elftal.

Na een kort uitstapje naar de jeugd van ADO Den Haag keerde Barry Rog bijna twee jaar geleden als eerstejaars senior terug op Houtrust en verdiende direct een plek bij de A-selectie. In zijn eerste seizoen kwam hij al direct tot 15 wedstrijden in de hoofdmacht en 3 competitiedoelpunten in de Topklasse. Die aantallen lijken dit seizoen te kunnen worden overtroffen, want zeker na de winterstop laat Barry Rog zich steeds nadrukkelijker laat gelden. Op trainingskamp waren er al goede optredens tegen Barendrecht en VELO en die lijn heeft een goed vervolg gekregen in de competitie.

Dode punt
Tegen ODIN’59 had hij al eens een beslissende treffer op de schoen en uitgerekend afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen ONS BOSO Sneek was hij de gevierde man. Een uitstekende invalbeurt werd bekroond met een knappe openingstreffer waarmee hij zijn team over het dode punt hielp en de wedstrijd uiteindelijk nog in een ruime 3-0 overwinning eindigde.

Grote doel
Barry Rog is vastberaden die goede lijn door te gaan trekken en ziet voor zichzelf voldoende kansen en ontwikkelingsmogelijkheden om uiteindelijk zijn grote doel te bereiken, een vaste en structureel belangrijke speler worden in Scheveningen 1. Voor Scheveningen zelf is zijn aanblijven dan ook een goede zaak.