Home Voetbal ADO Den Haag Averij ADO Vrouwen ondanks late gelijkmaker

Averij ADO Vrouwen ondanks late gelijkmaker

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

Een punt gewonnen of twee punten verloren? Dat is de vraag na het 2-2 gelijkspel van de vrouwen van ADO Den Haag vrijdagavond thuis tegen Achilles ’29. Feit is wel dat de gelijkmaker in blessuretijd van Maartje Looijen de Haagse voetbalsters in de strijd houdt om de kampioenspoule, maar met nog twee duels te gaan, waaronder volgende week uit bij FC Twente, wordt dat geen eenvoudige klus.

De spanning om de plaatsen drie tot en met vijf in de eredivisie nadert de ontknoping. Met nog twee wedstrijden te gaan, maken nog zes ploegen aanspraak op de drie plaatsen die goed zijn voor de kampioenspoule. Het duel vrijdagavond tegen directe concurrent Achilles ’29 was voor ADO Vrouwen dan ook van groot belang. Door het gelijkspel lieten de Haagsen een uitgelezen kans liggen om een voorschot te nemen op een ticket voor de play-offs.

20180209 ADO - Achilles '29 OO 04

Paal
ADO was in het Cars Jeans Stadion het eerste kwartier de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Een tegenstoot van de ploeg uit Groesbeek was in de 15e minuut direct raak. Door matig verdedigen kon Beau Rijks namens de gasten een vrije trap tot de 0-1 promoveren. Daarna schakelde de thuisploeg een tandje bij en wisten een aantal maal voor gevaar te zorgen; Chasity Grant schoot in het zijnet en Nadine Noordam nipt over. Achilles’29 kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit, maar het was ADO dat voor rust een doelpunt verdiende. Victoria Pelova was daar nog dichtbij maar zag haar afstandsschot op de paal uiteen spatten.

Domper
Kort na de hervatting hadden de meiden van Arend Regeer geluk dat de gasten een levensgrote kans verprutsten. In plaats van 0-2 werd het even later 1-1. Een voorzet van Sharona Tieleman bereikte Suzanne Admiraal, die keepster Renate Verhoeven verschalkte. Acht minuten later volgde echter weer een domper. Uit een van de spaarzame gevaarlijke situaties voor het Haagse doel wist Bonita Theunissen ADO doelvrouw Barbara Lorsheyd kansloos te laten. Door de 1-2 konden de groengelen voor opnieuw beginnen.

20180209 ADO - Achilles '29 OO 13

Blessuretijd
ADO Vrouwen had nog een half uur de tijd en bracht Maartje Looijen en Marthe van Erk in het veld. Naar mate de tijd vorderde ging het steeds opportunistischer spelen, maar tot veel grote kansen leidde dit niet. Toch kregen de Haagsen wat ze verdienden. In de eerste minuut van de blessuretijd frommelde invalster Maartje Looijen zich langs enkele tegenstanders en schoot hard de 2-2 binnen (zie hoofdfoto). Daarna pakten de hofstedelingen nog bijna de zege, maar een schreeuw om een penalty na een vermeende overtreding op Noordam werd weggewoven en invalster Eline Coster schoot in kansrijke positie over.

Dubbel
Beide teams hielden behalve een punt ook een dubbel gevoel over aan het duel. Uit bij FC Twente en thuis tegen VV Alkmaar moet ADO, dat nu op de vijfde plaats staat, de komende weken het kampioenspoule ticket zien te bemachtigen. Daarbij zal elke uitslag van de concurrenten met grote belangstelling worden bekeken.